Vukoviću se treba pružiti šansa. Misli li Zebić isto?
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.8.2008 u 21:12.
ZDNews.hr

Čeka svojih '5 minuta' - Andrija Vuković Foto: Arhiva (ZDS)


Nakon utakmice 5. Kola 1.HNL između Zadra i Dinama zadarski prvi vratar Antonio Ježina bio je razočaran prije svega sam u sebe, a kasnije je okupljenim novinarima kazao kako je kriv za dva pogotka koja su postignuta isključivo radi njegove pogreške. Nije ovo prvi put da Ježina priznaje pogreške. Kazao je također da je kriv za gol protiv Hajduka, a priznao je i krivicu za gol protiv Osijeka.

U utakmici protiv Slaven Belupa njegov vratarski nastup također je neslavno završio dok protiv Šibenika uistinu nije imao sreće. Dobro je postavio živi zid no lopta se od Parmakovića odbila u drugi kut te je mladi zadarski vratar ostao ukopan na crti. U istoj utakmici u nekoliko navrata spašavao je svoju momčad od još veće blamaže.

Nakon svega, Ježina ne bježi od grešaka, a u nedavnom razgovoru za naš portal kazao nam je kako je svjestan svojih nedostataka koje mora popraviti u što je moguće kraćem roku s obzirom da se na njega računa kao prvog vratara kluba kojemu zacrtani cilj prije početka sezone zasigurno nije bio gorčevita borba za opstanak.

Uprava kluba i igrači predlagali Vukovića, Zebić i Rogić odabrali Ježinu

Iako je Ježina prvi vratar mlade reprezentacije, izgleda da se nije najbolje snašao u ulozi prvog vratara Zadra. Nakon Subašićevog odlaska u Hajduk strični stožer NK Zadar veliku muku muče sa vratarima. Kada se očekivalo, a bilo je i realno da priliku dobije Andrija Vuković, trener Zadra Dalibor Zebić na savjet trenera vratara Tomislava Rogića preko noći je promijenio odluku te je u utakmici protiv Hajduka među vratnice je stao dojučerašnji junior i vratar sa gotovo nikakvim iskustvom – Antonio Ježina.

Vukovića uvjeravali da će biti prvi vratar

Vuković je samo nekoliko dana prije utakmice prvog kola 1. HNL bio uvjeren kako je upravo on prvi vratar, što su gotovo svi igrači dočekali sa oduševljenjem, a sportski direktor NK Zadar prof. Josip Bajlo također je komentirao kako je presretan što će Vuković biti prvi vratar te je dodao kako je Vuković neosporno zaslužio startnu jedinicu dok će se Ježina još morati dokazati. No, stvari su se ubrzo zakomplicirali te je Vukoviću priopćeno kako u narednoj sezoni neće biti prvi vratar.

"Na žalost sva naša dobra igra nije vrijedila jer nas je iz igre izbacio naš vlastiti vratar sa onako olako primljenim golovima. Da je bolje branio u prvenstvu sigurno nebi imali samo jedan bod" – vrlo kritičan je bio mladi veznjak Zadra Marin Tomasov. Kapetan u utakmici protiv Dinama, Dragan Župan također je kazao kako je vrlo nesretan radi olako primljenih pogodaka mladog zadarskog vratara Antonia Ježine.

Ukoliko Zadrani uistinu misle 'uhvatiti' sredinu tablice, a prije svega se dobrim igrama trebaju podosta pomučiti da se uopće maknu sa dna tablice, kao što je trener Zadra Dalibor Zebić govorio prije početka sezone, nešto se mora mijenjati jer očito je da ovako jednostavno ne ide.

Zebić će još razmisliti da li će Vukoviću pružiti priliku

Zadarski drugi vratar Andrija Vuković već neko vrijeme strpljivo čeka te marljivo odrađuje svaki trening bez obzira na činjenicu da je drugi vratar. Radi s jednakom žestinom i predanosti kao da će u sljedećem kolu istrčati kao prvi vratar, a ne kao rezerva Ježini.

Iako bi u ovoj situaciji velika većina treenera s obzirom na situaciju posegnula za izmjenom, čak i prije utakice sa Dinamom, trener Zebić nakon debakla protiv Dinama okupljenim novinarima nije znao dati točan odgovor da li će Vuković među vratnice već u sljedećem kolu protiv Intera, a Ježina na klupu, već je kazao kako je pred njima (stručnom stožeru op.p) tjedan u kojemu će razmotriti i o toj varijanti.

Iako je i velika većina gledatelja nakon utakmice s Dinamom komentirala iznimno lošu obranu i branjenje Antonia Ježine, gotovo svi su uvjerenja kako bi se Vukoviću trebala pružiti prilika s obzirom na kikseve i gafove sadašnjeg prvog vratara radi kojega se momčad Zadra i nalazi na zadnjem mjestu na tablici. I autor ovog teksta također misli jednako, no sve je izglednije kako će među vratnice protiv Intera opet Antonio Ježina.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.