Zadrani prokockali vodstvo od 2-0, BBB - polupismeni momci i neobrazovane kukavice
Piše: Jure Petrić | Objavljeno 23.8.2008 u 23:09.
ZDNews.hr

Nezaustavljiv - Marin Tomasov Foto: Hrvoje Bajlo


Nogometaši Zadra danas su pred prepunim Stanovima dobro otvorili utakmicu protiv Dinama. Sve je bilo dobro u prvih 45 minuta, pa tako (kasnije će se pokazati) zadarski tragičar Antonio Ježina uopće nije imao posla osim jedne izglednije akcije koja na njegovu sreću nije odsjela iza njegovih leđa.

Pošto Zebić nije mogao računati na usluge kapetana Suraća, u vršku napada našao se dvojac Mitrović – Terkeš, dok je s druge strane trener gostiju Branko Ivanković umjesto s Boška Balabana u igru od prve minute 'gurnuo' mladog Tadića.
U prvih petnaestak minuta samo su se oprobavale snage, točnije, ništa konkretno se nije dogodilo.

Prvi dio obilježio je mladi igrač Zadra Josip Bilaver koji je dosta muka zadavao Hrgoviću i ostalim Dinamovcima koji jednostavno nisu imali kvalitetno rješenje za raspoloženog Bilavera koji je nerijetko dobivao ovacije sa tribina, potpuno zasluženo. Dok su gosti s jedne strane djelovali potpuno deprimirajuće, domaći igrači pod vodstvom Dalibora Zebića sve više su radili i dolazili u izgledne prilike za udarac na vrata Kelave.

U 20. minuti susreta Želimir Terkeš izvrsno je uposlio svog suigrača Antu Mitrovića kojega Kelava prvo odguruje da bi ga samo sekundu kasnije nesmotreno povukao za nogu. Kelava i Drpić burno protestiraju no Sudac Batinić bez iti jedne sekunde zadrške dosudio je jedanaesterac u korist Zadrana. Siguran izvođač bio je nemilosrdni kapetan Dragan Župan koji postiže svoj prvi zgoditak ove sezone za rano vodstvo Zadrana od 1-0.

Zadrani stvaraju ogroman pritisak. Publika je na nogama i Zadrani potpuno dominiraju terenom. Samo desetak minuta nakon prvog pogotka pao je i drugi. Točnije, u 32. Minuti susreta kapetan Župan odlično je naciljao svog najboljeg prijatelja Želimira Terkeša koji glavom prekrasno pogađa za 2-0. Kelava je bio potpuno nemoćan, što se dalo naslutiti po izrazu njegovog lica.

Bad blue boysi - huligani i ološ, ne navijači

Stanovi su na nogama, ali ne zbog nogometa već zbog jadnih i niskih provokacija neobrazovane i polupismene zagrebačke mladeži koja je još jednom pokazala sav svoj jad i svu svoju bijedu. Da se barem tu može naći neka obrazovana ili kulturna osoba koja ima hrabrosti sama javno reći svoje mišljenje o nečemu… Na žalost takvih tu nema. Ili se radi o pijanim i(li) nadrogiranim momcima koji niti neznaju da su na stadionu, a da ih je pitati u kojemu su gradu, vjerojatno ni to nebi znali odgovoriti. Tako jadni i bijedni, skrivaju se u grupici, točnije u grupi koja se naziva 'Bad Blue Boys'. Naime, mladi momci, koji sebe nazivaju navijačima pjevali su razne pogrdne pjesme o gradu Zadru, gradu heroju domovinskog rata. Onako jadni i isfrustrirani i pod tko zna kojim i kakvim utjecajima, pjevali su raznorazne neistine o domovinskom ratu te ga interpretirali onako kako to oni najbolje znaju – jadno, podmuklo i nadasve primitivno. Vikalo se tu i 'ubit ćemo, zaklat ćemo'. Bilo je svega. Na kraju, jedino što se o ovoj maloj šačici može kazati je sljedeće: Huligani da – navijači –ne.
h.b.


Nekoliko minuta kasnije Marin Tomasov još jednom je pokazao sav raskoš svog talenta. Sam je izmješao zagrebačku obranu, došao do ruba šesnaesterca te opalio snažno, no Kelava je dobro reagirao i spasio svoju momčad od potpunog potopa. Da je ovo ušlo, tko zna da li bi se Dinamo kasnije uspio izvući iz ponora zvanog 3-0.

Samo nekoliko minuta prije kraja prvog dijela, Mandžukić i Morales imali su dobre prilike za smanjenje vodstva, no Ježinina mreža nije se tresla u prvom dijelu. U drugi dio susreta 'modri' ulaze potpuno motivirani za razliku od Zadrana koji su djelovali kao da su se uplašili vodstva od 2-0. U 55. minut susreta nad Dinamovim igračem dosuđen je slobodni udarac.

Loptu u ruke uzima Boško Balaban, lagano ju spušta na zemlju te puca onako, prosječan udarac. Zadarski vratar Antonio Ježina po tko zna koji put ove sezone radi kardinalnu grešku te prima poprilično 'jeftin' pogodak te tako Dinamo smanjuje prednost na samo jedan gol razlike. Osjetio se osjetan pad u koncentraciji zadarskih igrača koji su djelovali dosta nervozno a pas igra na neko vrijeme je stala.

Samo sedam minuta kasnije, zadarski vratar i mladi reprezentativac Antonio Ježina još jednom je vadio loptu iz mreže. Sammir dobro upošljava Mandžukića koji sam, neometan pogađa za Zada – Dinamo 2-2. Nakon što su potpuno izgubljeni svi konci, trener Zebić zbunjeno je promatrao igru svojih izabranika. Pokušao ih je dodatno motivirati s klupe, no Zadrani su jednostavno zaspali i tada je Dinamo potpuno preuzeo inicijativu, a Zadar se jednostavno prepustio Dinamo da ih 'samelje'.

U 71. minuti Boško Balaban još jednom je poslao Ježinu u mrežu po loptu. Iako je bilo još dvadesetak minuta do kraja susreta, Zadrani su djelovali preplašeno te su iz kontra napada pokušavali doći u izglednu situaciju za udarac. Zebić mijenja petnaestak minuta prije kraja kada u igru ubacuje zadarske juniore koji nemaju prvoligaškog iskustva i sigurno je bilo za očekivati kako oni neće biti 'ti' koji će donijeti preokret za Zadrane.

Prije posljednjeg sudačkog zvižduka Zadrani su imali još nekoliko prilika, no sve je ostalo na pokušajima Terkeša i Tomasova. Jednu od posljednjih prilika imao je i Ante Mitrović, napadač Zadra koji iz slobodnog udarca puca direktno u 'živi zid'.

Ocjene igrača
Ježina 5
Puljić 5
Batkoski 5
Parmaković 5
Bilaver 6
Pletikosić 5
Milin 5,5
Župan 5,5
Tomasov 6
Terkeš 5
Mitrović 5
>>> Još su igrali:
Jerbić /
Mišlov /
Gregov /

Igrač utakmice
Mario Mandžukić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.