Tko je Danko Šestić?
Piše: Matej Lordanić i Bojan T. | Objavljeno 21.8.2008 u 12:17.
ZDNews.hr

Danko Šestić vježba sa Zadranima Foto: zadarskilist.hr


Košarkaški klub Zadar je započeo sa pripremama za novu sezonu. Dok se tek očekuje dolazak gotovo cijele prve petorke (Johnsona, Gečevskoga, Ivanova, Dixona i Becka), momčad Zadra se priprema u Jazinama i na Višnjiku. Gotovo svi igrači u momčadi su poznati, izuzev mladog bosanskohercegovačkog reprezentativca Danka Šestića. Bilo je očekivano da se na prvoj prozivci pojave Stipčević, Prostran, Rančić, Marčinković, Macura, T. Ružić i Šarlija, te četiri igrača iz juniorske momčadi (Popović, Pešut, Batur i Olivari), ali dolazak izvjesnog Šestića nije bio očekivan. Posebice zato što se njegovo ime do tada uopće nije spominjalo.

Prema riječima sportskog direktora Giuseppea Giergije, mladi bosanskohercegovački reprezentativac je trenutno na probi i o njegovoj daljnoj sudbini će se tek odlučiti. Danko Šestić je visok 197 cm, a u U-18 reprezentaciji BiH je igrao na poziciji krilnog centra. Na Europskom prvenstvu je u prosjeku ostvarivao 14.0 koševa i 10.6 skokova. Skauti koje smo kontaktirali su nam rekli da Šestić u seniorskoj košarci ne može egzistirati na mjestu 'četvorke' ili krilnog centra, već da će se morati preseliti na poziciju niskog krila. Uz kvalitetniji rad nego u svom bivšem timu i podršku trenera, uvjeravaju nas da mu to nebi trebalo predstavljati problem. Danko je izuzetno snažan za svoje godine, atletski građen igrač, a stvari koje bi trebao popraviti za igrati poziciju krila su mu vođenje lopte i šut.

Skauti preporučuju još jednog zanimljivog igrača
Kada smo kontaktirali skaute zadužene za praćenje mladih igrača diljem Europe, oni su nas usmjerili i na jednog bivšeg Šestićevog sugirača iz Zenice. Ime mu je Jadranko Jusufagić (20 godina, 208cm) koji je došao iz Australije. O njemu smo čuli sve najbolje (prošao je Australski institut za sport (AIS) i veliki trener Bobby Knight ga je želio u Texas Techu). Svojedobno su se za njega otimali mnogi koledži i bio je apostrofiran kao veliki talent. Za njega se govori da je napustio Zenicu i da trenutačno nema klub, a ako Zadar traži visokog, talentiranog i vrlo brzog igrača na poziciji niskog krila s izuzetno dobrim šutom za tri poena, onda nam ga oni toplo preporučuju.


"Ovdje sam već tri tjedna, trenirao sam s juniorima i prelaskom njih četvorice (pr. a. Popović, Batur, Pešut i Olivari) prebacili su i mene u prvu momčad na pripreme. Koliko ću još ostati ovdje? Ne znam, prvo moram vidjeti što ću s klubom. Moram riješiti papire, pa ćemo tek onda vidjeti i dogovoriti se", rekao je Šestić u razgovoru za ZadarSport.

Kakva je sada situacija s papirima?

"Za koji dan ću sigurno imati u potpunosti čiste papire. Što se tiče državljanstva, osim BiH putovnice imam i hrvatsku."

Prije dolaska u Zadar ste igrali u Čeliku iz Zenice.

"Da, igrao sam u seniorima Čelika. U prvoj momčadi sam od 16. godine, a prošle sam sezone igrao u prvoj BiH ligi."

Bili ste i u reprezentaciji.

"Bio sam dva puta kadetski i dva puta juniorski reprezentativac, jednom kapetan."

Kakvi su prvi dojmovi u Zadru?

"Ekipa je sjajna, uvjeti su izvanredni i mislim da je ovo ono što treba svakom mladom igraču."

Koje su dobre, a koje loše strane u vašoj igri?

"U loše strane spada tehnika na kojoj moram puno raditi. Na to sam u potpunosti spreman. Dobre strane su mi pobjednički mentalitet i želja."

Kakve su sada šanse za vaš ostanak?

"Nadam se da ću ostati. Ja ću dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti. Trener ništa ne govori pojedinačno, ni o kome. Nakon tjedan ili dva, kada završe bazične pripreme, znat ćemo više", rekao je Šestić za kraj.

S obzirom da ima svega 19 godina, Šestić ima široka ramena i fizički je nevjerojatno snažan, čak i snažniji od 10-ak godina starijih suigrača. Međutim, kao što nam je i sam rekao, tehnika mu je jedna od slabijih strana i tu će morati napredovati. Niti u šutu ne briljira, ali s obzirom da ima dobru formu kod šuta, to ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Posebice zato što je vrlo mlad i to se radom može ispraviti. Fizičke predispozicije su mu jača strana i u obrani bez problema može čuvati kako niska krila, tako i snažne krilne centre. Vrlo je borben, a u mlađim je kategorijama često znao imati dvoznamenkasti broj skokova. Prošle je sezone igrao za zenički Čelik koji je prvi dio sezone završio na devetom mjestu. Za Čelik nije puno igrao, te je prosječno bilježio svega 0.83 poena po utakmici. U reprezentaciji je, zajedno s Hodžićem iz Cibone i Đedovićem iz Barcelone, bio jedan od najboljih igrača.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.