Josip Bilaver: "Obnovljeni stadion i Tornado će nam biti najveći poticaj"
Piše: Hrvoje Bajlo i Paulo Sarić | Objavljeno 20.8.2008 u 23:55.
ZDNews.hr

Na laganom rastrčavanju. Foto: Zadarsport


Nakon današnjeg treninga razgovarali smo sa najugodnijim iznenađenjem u redovima Zadra u prva četiri kola. Desni bočni Josip Bilaver zaista pokazuje vrlo dobre partije i jedna je od rijetkih pozitivnih točaka u dosadašnjem dijelu sezone.

Vaše igre su se značajno poboljšale u odnosu na prošlu sezonu. Čemu možete zahvaliti toliki napredak?

Hvala Bogu bio sam zdrav i uspio sam odraditi cjelokupne pripreme bez ozljeda. To je glavni preduvjet za uspješnu sezonu. Samo zdravlje, a sve ostalo će polako doći.

Što mislite o prilično lošem startu sezone? Zadar je trenutno posljednji na tablici sa samo jednim bodom iz četiri utakmice.

Istina, bodovni učinak je dosta loš. No, kada malo bolje pogledate, mi smo sve četiri utakmice zapravo igrali u gostima. Dvije u Šibeniku, te po jednu u Splitu i Koprivnici. Šteta zbog slabog učinka, pogotovo u prve dvije utakmice gdje smo imali priliku izvuči i nešto više. Jednostavno nam je falilo sreće. U utakmici protiv Osijeka smo se uspjeli izvući iz nezavidne situacije, nadoknadili smo dva gola zaostatka. No, već u sljedećoj utakmici, protiv Šibenika smo bili vrlo loši.

Protiv Šibenika ste izgledali potpuno ne motivirano. Što se događalo na terenu?

Ne bih rekao da nismo imali motiva. Imali smo ga i dovoljno, ali nam jednostavno ništa nije polazilo za nogom. I prošlogodišnja utakmica sa Šibenikom na Šubičevcu je bila vrlo slična. Teren je izrazito težak za igru, a Šibenik je čvrsta, defanzivna ekipa koju je teško probiti. To je ekipa koja ubija igru i nikom nije lako igrati protiv njih.

Koji su vaši aduti u utakmici protiv Dinama?

Naš najveći adut će biti naš motiv, naša želja za igrom, želja za dokazivanjem. Moramo se u dobrom svijetlu pokazati u premijernoj utakmici nove sezone na Stanovima. Obnovljeni stadion će nam sigurno biti poticaj, a ne treba ni naglašavati koliko će nam pomoći Tornado koji se ponovno vratio na nogomet.

Igrate bez Suraća i najvjerojatnije Župana. Možete li parirati Dinamu?

Vidjeti ćemo u subotu. Tko god uđe umjesto njih će dati sve od sebe, svoj maksimum. Sigurno ćemo se predstaviti u dobrom svijetlu.

Imate dosta problema u napadu. Terkeš nije u optimalnoj formi, a Mitrović se nije baš iskazao u nekoliko uvodnih susreta.

Mitrović je još mlad. Njega se mora čekati da proradi. Nadajmo se da će se to dogoditi što prije. Terkeš se ozlijedio pri kraju priprema i tek je sada fizički spreman za 90 minuta. Mogao bi biti u prvih jedanaest protiv Dinama, što će nam zasigurno olakšati igru.

U prošlom je kolu Dinamo razbio Cibaliju sa 6 – 0. Bojite li se da i vi možda visokog poraza?

Dinamo nas nikad nije dobio sa velikom razlikom na Stanovima. Nadam se da neće ni u subotu. No, moramo biti svjesni da je Dinamo naša najjača momčad i uvijek je protiv njih teško igrati.

Osigurali ste mjesto u prvoj postavi. Dobili ste priliku u kontinuitetu i izborili se za mjesto u sastavu.

Kroz pripreme sam se izborio za mjesto u prvoj momčadi. Na meni je da zalaganjem na treninzima i utakmicama i dobrim partijama zadržim mjesto u sastavu do kraja sezone. Poručio bih navijačima da smo trenutno upali u malu crnu rupu, no da ćemo sasvim sigurno popraviti igru i mjesto na tablici. – završio je dobro raspoloženi Bilaver.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.