Pavle Kostov ekskluzivno za ZadarSport: "Odmah smo se odlučili Dancima dati brod. Nismo niti sekunde dvojili!"
Piše: | Objavljeno 19.8.2008 u 5:33.
ZDNews.hr


Zadarski Olimpijci Pavle Kostov i Petar Cupać vjerojatno će ući u povijest Olimpijskih igara kao jedini 'duo' koji je odlučio svoj brod ustupiti nekoj drugoj momčadi, u ovom slučaju Dancima, nakon što im je pola sata prije starta puklo jedro. Fair Play duhu zadarskih jedriličara najzahvalniji su Jonas Warrer i Martin Ibsen, danski dvojac koji je na kraju ove 'happy end' priče ipak osvojio zlatnu medalju u klasi 49.

Danci su u izjavi nakon Medal Race-predložili da se zadarskim jedriličarima Pavli Kostovu i Petru Cupaću dodjeli medalja za Fair Play. U ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport Pavle Kostov nam je opisao što se događalo pola sata prije starta utrke i kako su sve uspjeli realizirati u tako kratkom vremenu.

Prije svega Pavle da li ste zadovoljni sa svojim učinkom na Olimpijadi?

"Meni je ovo prva Olimpijada u životu, dok je Peri druga. Njemu je ovo skroz normalno, dok sam ja još uvijek pod impresijama Olimpijade i moram priznati da je predivan osjećaj i san svakog sportaša sudjelovati na Olimpijskim igrama. Lud je osjećaj! Što se tiče rezultata nismo baš zadovoljni ali mi spadamo tu gdje jesmo, među 19 odabranih gdje stvarno nema loše posade i loših jedriličara."

Možeš li ukratko ispričati iz svoje osobne perspektive što se dogodilo na startu kad je Dancima puklo jedro?

"Mi smo gledali 'Medal Race' na televiziji u sobi. Navijali smo za Dance koji su nam inače bili favoriti. Odjednom se pročula informacija da se upravo Dancima slomilo jedro nepunih pola sata prije samog starta. Za njih je praktički u tome trenutku bilo sve gotovo.

I onda je zazvonio mobitel. Nazvala nas je jedna novinarka te nam je kazala kako Danci pitaju želimo li im posuditi brod! Mi nismo niti sekunde razmišljali, zajedno smo otrčali do broda te ga opremili… sve ostalo je povijest. Da se opet dogodi ista ili slična situacija - učinili bi isto!" – kazao nam je za kraj skromni Pavle Kostov iz JK Uskok.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.