Unatoč podršci Tornada Zadar poražen na Šubićevcu
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 18.8.2008 u 0:26.
ZDNews.hr

Ante Mitrović Foto: Hrvoje Bajlo


FOTO GALERIJA SA UTAKMICE >>>

Nogometaši Zadra treći puta u ovoj sezoni doživjeli su poraz. Unatoč glasnoj potpori Tornada, izabranici Dalibora Zebića danas nisu uspjeli ostvariti povoljan rezultat. Bezidejan je bio i do sada glavni kotačić zadarske igre Marin Tomasov.

Nije se puno vidjelo ni Dragana Župana, a Zadrani su još po tko zna koji put primili nes(p)retan gol. Puno volje i želje za igrom nisu pokazali niti ostali igrači pa ne čudi nepovoljan rezultat sa gostovanja iz Šibenika. Jedini strijelac za domaću momčad bio je Gović u 42 minuti susreta.

Bravo za Tornado

Unaotč tome što se Tornado nakon dugo godina odlučio vratiti na nogomet te podržati igrače Zadra, njih dvjestotinjak koji su se danas pojavili na Šubićevcu nisu imali previše prilike za slavlje jer im igrači Zadra nisu pružili ništa više osim bljedolike igre i potpune nezainteresiranosti za postizanjem pogotka. Zadarski navijači danas uistinu nemaju razloga za slavlje jer ovo što su danas prikazali izabranici Dalibora Zebića nije nogomet na kakav su nas lanjskim igrama navikli igrači Zadra. – "Potpuno razočaranje", dobacio je jedan od pripadnika Tornada.


U prvih 15 minuta Šibenik je imao prividnu dominaciju dok se drugih 15 minuta igra ujednačila. U drugom dijelu prvog poluvremena Šibenik preuzima inicijativu i zasluženo dolazi do vodstva dok s druge strane Zadrani nisu stvorili niti jednu priliku do kraja prvog dijela, a pokazat će se na kraju niti do kraja utakmice.

Utakmicu dobro otvaraju domaći igrači koji u 13. minuti prvi put pucaju na gol Ježine. Alispahić je pucao no lopta nije pronašla put do mreže. U 23. minutu Zec je imao izglednu priliku no sprečava ga Ante Puljić pravovremenim startom. U 31. minuti Zec dobro prolazi po desnoj strani no na njegov ubačaj nije naletio nitko od igrača Šibenika te rezultat ostaje nepromjenjen.

U 33. minuti igrač Šibenika Kwedi radi oštrog starta na Parmakoviću dobiva prvu javnu opomenu na susretu. Isto tako valja naglasiti kako su domaći igrači dosta brutalno, u više navrata startali na Dragana Župana koji je čak nekoliko puta morao napuštati teren radi pretrpljenih prekršaja.

Milin u 41. minuti dobiva žuti karton radi grubog starta na Kwediju, a nekoliko sekundi kasnije Gović iz slobodnog udarca puca naizgled bezopasno prema golu, no lopta pogađa 'živi zid', vara Ježinu i Šibenčani zasluženo vode 1:0. Šibenčani i dalje dominiraju terenom te samo dvije minute prije isteka prvog poluvremena.

Zec nakon kornera uspjeva promašiti potpuno prazna zadarska vrata sa dva metra. Za kraj valja izdvojiti i jedan grubi start zadarskog igrača Joze Pletikosića koji u posljednjoj minuti prvog dijela grubo starta na igrača Šibenika s dvije noge te zasluženo dobiva javnu opomenu. U prvih desetak minuta nije se desilo ništa zanimljivo pa tako jedino valja izdvojiti događaj iz 52. minute kada Raiču dobiva žuti karton radi igranja rukom.

U 57. minuti Zec izlazi sam pred Ježinu no zadarski vratar pravovremeno istrčava te spašava svoju mrežu od dodatne blamaže. U 70. Minuti Božić je imao još jednu izglednu priliku za Šibenčane no sa dvadesetak metara puca previsoko. U 75. minuti Bilaver dobro probija s desne strane. Odlično pronalazi Terkeša koji tuče direktno u Slavicu te rezultat ostaje nepromjenjen.

Pet minuta prije kraja najboji igrač susreta Kwedi imao je dobru priliku iskosa no pogađa mrežu, na njegovu žalost samo sa vanjske strane. U drugom dijelu Zadar je bio potpuno neprimjetan.

Bljedoliko izdanje Zebićevih izabranika bilo je prisutno od početka pa do kraja utakmice. Zadrani praktički nisu imali niti jednu izgledniju priliku i Šibenčani su zasluženo odnijeli sva tri boda te Zadrane ostavili na samom začelju tablice 1.HNL sa samo jednim osvojenim bodom.

Ocjene igrača
Ježina 5,5
Parmaković 5,5
Puljić 5
Batkoski 5,5
Pletikosić 5
Bilaver 5,5
Župan 5,5
Tomasov 5
Milin 5
Mišlov 5
Mitrović 5


Igrač utakmice
Patrice Kwedi

FOTO GALERIJA SA UTAKMICE >>>

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.