Fantela i Marenić ušli u borbu za medalje
Piše: 057info | Objavljeno 16.8.2008 u 17:44.
ZDNews.hr


Šime Fantela i Igor Marenić ostvarili su svoj cilj na olimpijskim igrama u Kini i ušli su 8. u Medal race, završni plov za odličje klase 470.

Danas je u Qingdau bio za zadarske jedriličare dramatičan dan. U 8. plovu ušli su 7 kroz cilj i popeli se na 10 mjesto. U idućem, 9. plovu pokvarili su, kao većina jedriličara u toj klasi svoj plasman, te su završili na 13 mjestu. Srećom da su organizatori dali i treći plov danas iako po vrlo slabom vjetru u kojem su Šime i Igor slavili pobjedu.

S prvim mjestom u 10. plovu plasirali su se na osmo mjesto i time su ostvarili izniman rezultat svoje karijere. Obzirom na najgore moguće uvjete i konkurenciju na OI Fantela i Marenić mogu opušteno jedriti u ponedjeljak kada ce biti plov za odličje.

Za Pavla Kostova i Petra Cupaća Olimpijada je završena. Zadarski dvojac u klasi 49-er nisu se uspjeli plasirati u Medal race, već su regatu završili na 17. mjestu. U posljednjem 12. plovu Kostov i Cupać prošli su kroz cilj 10.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.