Tornado se vraća na nogomet!
Piše: H.B. | Objavljeno 13.8.2008 u 21:31.
ZDNews.hr

Sezona 2003/2004, Zadar - Varteks


Nakon nekoliko godina izbivanja s nogometnih stadiona, službeni Tornado odlučio se vratiti na tribine i dati podršku svome klubu bez obzira na 'ratne' odnose uprave kluba i udruge navijača. Mnogo puta su i sami igrači kazali kako im je podrška s tribine jedan od većih poticaja za igranjem. Na kraju krajeva nogomet se i igra radi publike.

Tako će zadarski Tornado već u nedjelju na utakmici 4. kola 1.HNL između Šibenika i Zadra konačno sa službenim transparentima Udruge, gromoglasnim navijanjem i podršci svome klubu prekinuti dugogodišnji 'silenzio'. "Ne treba se vračati u prošlost i gledati tko je što kome rekao i tko je koga povrijedio. Grb kluba i ime Zadar treba biti ispred svega i ispred svih" - kazao je direktor NK Zadar Novica Erlić u razgovoru za ZadarSport.

Razgovarali smo sa obje strane, s Mariom Gavranom, predsjednikom Tornada i s Novicom Erlićem, direktorom kluba. Oboje se slažu da se 'ratna sjekira' treba zakopati te kako Zadar treba biti ispred svega.

Novica Erlić - direktor NK Zadar: "Svi dobronamjerni gledatelji su dobrodošli na sve utakmice Zadra, bilo gostujuće ili domaće, radilo se to o našim dečkima iz Tornada ili o bilo kome drugome. Nikome dobronamjernome vrata Stanova neće biti zatvorena. Tko s takvom namjerom dolazi mi mu se veselimo i radujemo. Dečki su se pojavili u klubu i razgovaralo se s njima. Dečki iz Tornada su dobrodošli u klub. Mogu doći kada god požele a mi ćemo im rado otvoriti vrata i razgovarati s njima.

Ako je nekada nešto i bilo, mislim da je grb i ime - Zadar sveto ime i nikako se ne može povezati ni sa kojim pojedincem bilo u udruzi navijača ili u NK Zadar. Znači, bio tu problem u Erliću ili nekom drugom iz kluba - ime kluba i grb su svetinja, sve ostalo je drugo i iza toga.

Ako je nekad netko nekome nešto ružno kazao, bilo privatno ili javno, to nebi smjelo utjecati na praćenje kluba jer ovo je zadarski klub i to je svetinja."
- zaključio je svoj dio Erlić.

Mario Gavran - predsjednik Tornada: "Pojavila se želja većine navijača Tornada da se poprate utakmice NK Zadar. Vrijeme će pokazati da li ta grupa misli ozbiljno ili je to samo neki 'hir'. Udruga je pri stavu da se zadarski sport treba pratiti što se navijanja tiče maksimalno. Koliko ćemo uspjeti vremenski uskladiti utakmice košarke i nogometa pokazat će vrijeme. Nadam se da neće biti incidenata, jer ako ih bude onda dugoročno to sve nema smisla. Vrijeme će pokazati koliko je ovo bila pametna odluka." - zaključio je Gavro.

Ukoliko želite navijati i sudjelovati na gostovanju u Šibeniku - možete se prijaviti za putovanje, do četvrtka, a sve dodatne informacije potražite klikom na ovaj link.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.