Pothvat: Zadrani na Šubićevcu od 0-2 do 2-2!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.8.2008 u 22:16.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva (ZDS)


Nogometaši Zadra iz Šibenika su se vratili sa osvojenim bodom! Ovog uskličnika na kraju prve rečenice nebi bilo da igrači Zadra nisu od rezultata 0-2 i bez igrača manje napravili svojevrsni pothvat te izjednačili na 2-2.

Iako su gosti bili bolji u prvom dijelu susreta, Zebićevi izabranici uspjeli su na kraju 'izvuči' remi premda su imali svoje prilike da utakmicu završe pobjedonosno. U prvih pola sata Zadrani su bili potpuno neprepoznatljivi stoga ne čudi činjenica da nisu imali praktički niti jednu izgledniju priliku sve do isključenja kapetana Zadra Jakova Suraća u 51. minuti kada se dogodio preokret u igri Zadrana.

U 37. minuti neopreznost Zadrana kaznio je Osječanin Primorac koji je na ubačaj Hrnčevića lagano zaobišao obrambenog igrača Zadra Antu Puljića te pogodio u lijevi kut vratara Ježine i to je bio prvi pogodak za momčad Osijeka.

Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0-1 za Osijek. U 51. minuti došlo je do 'remplanja' između zadarskog kapetana Suraća i Gavrića, nakon čega se Gavrić odjednom našao na podu a deblji kraj izvukao je Jakov Surać koji je dobio crveni karton.

U 58. minuti zadarski vratar Ježina radi katastrofalnu pogrešku. Nakon lošeg ispucavanja na loptu dolazi igrač Osijeka Babić koji sa četrdesetak metara pogađa rašlje mladog i neiskusnog Ježine.

Vrlo dobri Župan odigrao 88 minuta

Iako je trener Zadra Dalibor Zebić najavljivao kako će zadarski 'fantasista' Dragan Župan odigrati samo jedno poluvrijeme, on je odigrao gotovo cijeli susret - 88 minuta. Nakon susreta Župan je kazao nije osjećao bolove u desnoj nozi te je 'zahvalan Bogu' što je uspio odigrati toliko dugo unatoč prognozama fizioterapeuta kako će moći odigrati samo 45 minuta.



U 62. minuti Marin Tomasov dobro je prošao po desnom boku. Izbacivši dvojicu igrača Osijeka, pokušao je uposliti nekoga od svojih suigrača u Osiječkom šesnaestercu no na loptu je naišao Smoje koji loptu šalje u vlastita vrata za Zadar - Osijek 1:2.

Samo osam minuta kasnije Marin Tomasov još jednom je pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih nogometaša 1.HNL. Josip Bilaver odlično prolazi dvojicu po desnoj strani, brzo upošljava Tomasova koji lijevom nogom šalje loptu u desne rašlje Osiječkog vratara Skendera. Kakav 'Eurogol'!

Do kraja susreta valja izdvojiti i jednu priliku Ante Mitrovića koji je izašao sam pred Skendera. Iako je imao i drugih rješenja, pucao je jako nespretno i loše. U posljednoj minuti susreta Zadru je poništen pogodak radi navodnog zaleđa. Naime, Bilaver je dodao u sredinu za Župana. Netko od Zadrana je zatresao Osiječku mrežu no pogodak je poništen.

Iako su Zadrani dominirali u drugom dijelu utakmice, poništen im je gol (radi navodnog zaleđa), te su igrali sa igračem manje, u konačnici mogu biti zadovoljni osvojenim bodom iz Šibenika.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.