Kreću prednatjecanja na EP
Piše: 057info | Objavljeno 9.8.2008 u 18:31.
ZDNews.hr


Posade koje sudjeluju na Europskom prvenstvu u jedrenju za klase 420 i 470 izašle su na more. Prva tri dana predviđena su prednatjecanja u kojima će se nadmetati čak 212 posada iz 23 europske zemlje no kako je prvenstvo otvoreno jedrit će i predstavnici Australije, Čilea, Argentine, Južnoafričke Republike te Sjedinjenih država.

- Jedriličari su puni dojmova, jako su zadovoljni, čak su oduševljeni sa sinoćnjim otvorenjem. Mi nismo imali šoldi za vatromet pa smo imali spektakl s munjama, rekao nam je u šali Slobodan Vrdoljak, potpredsjednik Organizacijskog odbora.

Jedrenja su predviđena do 15. kolovoza na dva regatna polja. Regatno polje klase 420 bit će na sredini Zadarskog kanala između Uskoka i Preka. Klasa 470 ima regatno polje sjeverozapadno, između Dikla i otoka Ugljana.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.