Otvoreno Europsko prvenstvo za klase 420 i 470
Piše: 057info | Objavljeno 9.8.2008 u 18:26.
ZDNews.hr


Zadar će idućih dana biti u znaku jedriličara koji su se okupili iz čitavog svijeta kako bi sudjelovali na Europskom prvenstvu za klase 420 i 470. Sportske manifestacije sinoć je na Morskim orguljama uz prigodni program otvorio ministar Božidar Kalmeta.

- Pozdravljam jedriličare, njihove roditelje, trenere, suce i predstavnike organizatora. Želim vam dobrodošlicu u Zadar u kojem se ovakve manifestacije ne događaju po prvi puta a sve to moguće je jer imamo sportsku i prometnu infrastrukturu. Želio bih čestitati organizatorima na čelu s kapetanom Ivom Mustaćem. Moram pohvaliti i zadarsku publiku koja živi za sport. Proglašavam prvenstva otvorenima, rekao je ministar Kalmeta s pozornice na Morskim orguljama.

Hrvatski natjecatelji

Hrvatsku predstavlja šest posada, od toga pet iz zadarskog Uskoka. U klasi 470 zajedrit će Luka Jakovčev i Luka Šupe te Enia Ninčević i Romana Župan, a u klasi 420 Margarita i Anđela Uhoda, Dino Petešić i Filip Bogdanić te Lovre Ivanov i Marko Carić.



Državnu himnu na brodu Branimir izvela je Ivana Radovniković. Sinoćnju svečanost otvorenja obilježile su nepovoljne vremenske prilike i kiša koja je „prijetila" s munjama i gromovima tijekom čitave večeri. Ipak, iako je kiša u jednom trenutku počela padati, program je uspješno priveden kraju.

Natjecateljima te čitavoj publici obratili su se i predstavnici klase 470 Arthur Tueringer te pklase 420 Catherine Dodds, gradonačelnik Zadra Živko Kolega, te Josip Miletić, zamjenik župana Zadarske županije. Kao domaćin, uvodne riječi rekao je i Ivo Mustać, predsjednik Uskoka.
Kroz program su se u gumenjacima predstavile ekipe iz svih zemalja sudionica koje će u idućim danima jedriti na ovim značajnim natjecanjima.

Prva jedrenja predviđena su već danas, u subotu i tako do 15. kolovoza za kada je predviđena podjela medalja i svečano zatvaranje.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture a organizator je Jedriličarski klub Uskok koji se već iskazao u organizaciji najzahtjevnijih sportskih natjecanja na međunarodnoj razini.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.