Otvorenje na Morskim orguljama
Piše: 057info | Objavljeno 7.8.2008 u 15:30.
ZDNews.hr

foto: 057info


Živo je na Vitrenjaku. Premjeravaju se brodovi, obavljaju se posljednje pripreme za sutrašnji službeni trening Otvorenih europskih prvenstava u jedrenju za klase 420 i 470 kojima je do 15. kolovoza domaćin JK Uskok. Na prvenstvu sudjeluju 192 posade, a osim europskih jedriličara nastupaju i predstavnici iz Argentine, Čilea, Australije, SAD-a i Južnoafričke republike.

- Od šest hrvatskih posada pet je Uskokovih. U klasi 470 zajedrit će Luka Jakovčev i Luka Šupe te Enia Ninčević i Romana Župan, a u klasi 420 Margarita i Anđela Uhoda, Dino Petešić i Filip Bogdanić te Lovre Ivanov i Marko Carić, rekao je sportski direktor kluba Robert Sandalić na današnjoj konferenciji za novinare.

Regatno polje klase 420 bit će na sredini Zadarskog kanala između Uskoka i Preka. Klasa 470 ima regatno polje sjeverozapadno, između Dikla i otoka Ugljana.

- Najatraktivniji dio za gledatelje je Medal Race ove klase koji će se održati 15. kolovoza ispred rive. Najboljih 10 jedrit će jednu trku relativno blizu obale, rekao je predsjednik regatnog odbora Tonko Petešić .

- Svečanost otvorenja održat će se sutra u 21 sat na Morskim orguljama. Natjecanja će službeno otvoriti ministar Božidar Kalmeta, a u jednosatnom programu predstavit će se sudionici prvenstava. Zabavni dio programa održat će se na brodu Branimir, izvijestio je član Organizacijskog odbora Goran Novaković.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.