Uskoro odluka o privremenoj licenci za Stanove
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.8.2008 u 21:50.
ZDNews.hr

Foto: ZDS (Arhiva)


Iako NK Zadar jučer nije izdana privremena licenca za odigravanje domaćih utakmica 1.HNL, prema svemu sudeći to bi se trebalo dogoditi sutra.

Naime, predsjednik NK Zadar Branko Katić jučer je pred okupljenim novinarima kazao kako je konačna odluka prolongirana za srijedu kada bi povjerenik za 1.HNL trebao dati konačan sud - hoće li Zadrani utakmicu protiv Osijeka igrati na Stanovima ili ne.

Kao glavni problemi jučer su se spominjali nedovršeni radovi na dijelu igrališta gdje se nalazila zapadna tribina, no nakon našeg današnjeg posjeta stadionu vidljive su promjene i na tom dijelu. Prema uvjeravanju radnika na terenu sutra bi trebalo sve biti kompletirano i spremno za kontrolu.

Ni Maksimir nema riješeno pitanje sanitarnog čvora pa svejedno ima licencu.

Kao jedna od poteškoća spomenut je i problem sanitarnog čvora koji još uvijek nije adekvatno riješen. No, realno gledajući vrlo je malo stadiona, točnije, mogu se izbrojiti na prste jedne ruke imena stadiona na kojima je pravilno riješen taj problem.

Maksimirksi stadion uopće nema nikakve, pa čak niti ekološke sanitarne čvorove, a na stadionu se igraju i europske utakmice (kvalifikacije za Ligu Prvaka, Liga Uefa) te utakmice nogometne reprezentacije.

Prema našim saznanjima, sutra će se na mjestu gdje se nekad nalazila kuća (sjeverna tribina) postaviti ekološki sanitarni čvor koji bi trebao udovoljiti HNS-ovim uvjetima za izdavanje privremene licence.

Također je spomenuta i (sjeverna) tribina te problemi vezani uz nju. Naime, radovi na njoj još su u tijeku i još se ne zna kada će sve konačno na tom dijelu stadiona biti gotovo, no, prema riječima radnika na terenu i to bi do sutra trebalo biti riješeno do kraja.

Komisija koja će sutra izvršiti posljednji pregled na stadionu dati će konačan odgovor - hoće li Zadar protiv Osijeka igrati kao domaćin na Stanovima ili kao 'gost' na Šubićevcu. Igrači su također složni - igranje na Šubićevcu nikako nije ono što bi bilo dobro.

Jedan od njih u prolazu je dobacio: "To bi bila tri uzastopna gostovanja. Samo da ne igramo u Šibeniku jer bi 'domaćinstvo' na Šubićevcu bilo gore nego da igramo protiv Dinama tri kola za redom."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.