Marin Tomasov: "Iz utakmice u utakmicu bit ću sve bolji!"
Piše: Hrvoje Bajlo i Paulo Sarić | Objavljeno 5.8.2008 u 2:44.
ZDNews.hr

Ponuda Hajduka mu godi, ali mu se ne žuri iz Zadra. Foto: Zadarsport


Najveći zadarski talent i odlaskom Subašića medijski najeksponiraniji Zadrov igrač Marin Tomasov dobro je krenuo u novu sezonu. Sezonu u kojoj se od njega očekuje puna afirmacija i konkretna pomoć svojoj momčadi u ostvarenju što boljeg plasmana. Već je u prve dvije utakmice pokazao svu raskoš svog talenta postigavši zasada jedini Zadrov gol i pružajući odlične igre u susretima protiv Hajduka i Slaven Belupa.

Što kažete na nedjeljnu utakmicu? Jeste li zadovoljni igrama u prva dva kola?

Iskreno, ne mislim da smo pružali loše igre. Upravo suprotno, sasvim solidno smo se suprotstavili favoriziranim domaćinima. Momčadima koje igraju u Kupu UEFA –e. Realizacija? Istina da je mogla biti bolja, ali vjerujte da smo se trudili, a zabilo se sve što se moglo zabiti. U nedjeljnoj utakmici smo se borili da izvučemo pozitivan rezultat, ali smo, nažalost, primili ta dva gola. Oba su gola pala praktički iz ničega. Slaven nije stvorio previše prilika, drugi gol je posljedica kontakta u šesnaestercu koji ne vjerujem da bi se sudio da smo igrali u Zadru. A prvi gol je greška golmana. Lopta je išla dabi dva na sat, ali je nažalost ipak ušla u mrežu. Bila je gužva pa Ježina nije na vrijeme vidio loptu i nije stigao reagirati.

Vratar Ježina je iskazao određenu dozu nesigurnosti na početku sezone. Mislite li da može dostojno zamijeniti Subašića?

Ježina je još mlad golman koji tek skuplja prve prvoligaške minute. Ti golovi su plod neiskustva. Ali svi smo mi uz njega, takve se stvari svima događaju i nadamo se da će ubuduće biti bolje. Klub mu je odlučio dati šansu, i svi ga podržavamo te se nadamo da će se sa iskustvom takve greške iskorijeniti. Ako ne morati će se nešto mijenjati.

Vezni red i obrana ipak pružaju solidne partije. Izgleda da je problem u prednjoj liniji i napadačima.

Ponavljam, realizacija je mogla biti bolja, ali stanje nije toliko alarmantno. Protiv Hajduka smo imali jednu veliku priliku koji sam ja nažalost promašio. Dok smo protiv Slavena pogodili iz jedine čiste šanse. Da smo se barem uspjeli obraniti do kraja. No što je tu je. Uvijek je bolje pružati loše partije i skupljati bodove nego pružati solidne partije i ostati bez bodova.

Osjeti li se izostanak Župana? Jednog od najboljih igrača u prošloj sezoni.

Izostanak takvog igrača koji je jako bitan za Zadar se svakako osjeti. No svaka čast mladom Raši koji ga dostojno mjenja. Konkurencija u veznom redu je oštra. Rašo svojim igrama i zalaganjem pokušava zadržati mjesto u prvom sastavu i nakon povratka Župana kojemu će svakako biti teško izboriti se za svoje mjesto u momčadi. No to je definitivno dobra stvar.

Jeste li zadovoljni svojim igrama?

Jesam. Zadovoljan sam iako znam da imam još puno mjesta za napredak. Tek je početak sezone i još uvijek ulazim u formu. Protiv Osijeka će biti još bolje. Nadam se da ću iz utakmice u utakmicu biti još bolji i pružati sve bolje partije.

Kako komentirate izjave čelnika Hajduka da bi vas željeli u prvom sastavu?

Naravno da poziv Hajduka godi. Ali to ionako nije do mene. To je stvar menadžera i na njemu je da odluči. Svakako bih volio igrati u Hajduka – završio je mladi nogometaš Zadra.

Ako nastavi napredovati i poboljša svoju igru zasigurno će tamo i završiti. Zamislite samo veznu liniju Tičinovič – Ibričić – Tomasov. Uz iskusne Skoku i Andrića odostraga. Tada bi Bili zaista imali realne izglede vratiti naslov na Poljud.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.