U18: Grci deklasirali Hrvatsku sa 20 koševa razlike
Piše: kosarka.hr | Objavljeno 2.8.2008 u 20:40.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Zadarsport (arhiva)


Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija neće doći u priliku da osvoje treći naslov juniorskih prvaka Europe od samostalnosti države nakon visokog polufinalnog poraza od Grčke 82:62.

Od prve sekunde dvoboja sve je krenulo u krivom smjeru za hrvatske nade. Grci su efikasnim napadima koristili nervozu naših igrača u obrani, te su već nakon prve četvrtine imali autoritativno vodstvo od 19 poena (28:9). Nadali smo se kako će ipak hrvatski igrači pronaći načina da se vrate u utakmicu, no kako je vrijeme prolazilo prilika je bilo sve manje.

U 14. minuti, Grci su prvi puta otišli preko 20 razlike (38:16) nakon trice Kaselakisa. No, tu nisu stali. Napade su realizirali munjevito i takva igra našima nije odgovarala s obzirom da nije dopuštala vremena da se prilagode situaciji. Na odmor se otišlo s velikih 53:26 za Grčku.

Nastavak nije puno toga promijenio. Nakon tri minute bilo je već 34 poena prednost (60:26) i postojala je bojazan da će doći do teškog brodoloma hrvatskog sastava. Tek su u posljednjoj dionici susreta, Grci malo popustili čime su dali priliku Hrvatskoj da smanji prednost.

Najefikasniji pojedinci dvoboja bili su Kaselakis i Papanikolaou s po 19 poena, dok su Hrvatsku predvodili Toni Prostran s 15 i Tomislav Zubčić s 13 poena i 11 skokova.

U nedjelju će Hrvatska igrati za brončanu medalju s početkom u 17.45, a protivnik će biti poraženi iz drugog polufinala između Francuske i Litve.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.