Jakov Surać: "Brzim kontrama i polukontrama možemo do bod(ov)a u Koprivnici"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.8.2008 u 15:35.
ZDNews.hr

Jakov Surać Foto: Arhiva (ZDS)


Nakon vrlo dobre igre u Splitu, nogometaši Zadra, iako poraženi nemaju za čime previše žaliti. Obrana je odigrala odlično, vezni red je bio na visini zadatka, no nedostajalo je sreće u napadu. Jedini tko je malo 'zeznuo' stvar bio je mladi zadarski vratar Ježina koji je sigurno mogao bolje reagirati kod Ibričićevog slobodnog udarca.

Razgovarali smo s kapetanom NK Zadar Jakovom Suraćem koji je uvjeren kako se Zadrani iz Koprivnice vraćaju minimalno s jednim bodom, a nije isključio ni pobjedu ukoliko se ponovi pristup koji smo imali prilike vidjeti u Splitu protiv Hajduka.

Koji su ciljevi Zadra u utakmici protiv Belupa?

"Cilj je ne izgubiti. Ako ponovimo ovu dobru igru iz Splita, to bi nam ujedno bio i temelj da možemo računati na dobar ishod u Koprivnici te uzeti u najmanju ruku jedan bod. Ponovimo li igru iz Splita možemo se nadati i pobjedi. Ništa nije nemoguće."

"Pripremne utakmice nisu mjerilo realnog stanja momčadi"

"Svi su tu u punom treningu na pripremama, teške su noge, pa zato to i nikad nije mjerilo realnog stanja momčadi i ozbiljne prvenstvene utakmice, a mi to pravilo pokazujemo već dvije godine zaredom, dakle, uvijek bi lošije odigrali u pripremnom periodu i prijateljskim utakmicama, no u prvenstvu bi to bilo bitno drugačije što je pokazala i prošla sezona i sezona prije nje."

Župan propušta susret protiv Slaven Belupa

Jedan od glavnih kreatora zadarske igre u prošloj sezoni, Dragan Župan propustit će i ogled drugog kola 1.HNL sa Slaven Belupom. Dragan nam je jučer kazao kako je u drugoj pripremnoj utakmici (u Sloveniji) osjetio neugodnu bol desnoj nozi, te kako osjeća jaku bol prilikom udaranja lopte. Nada se povratku protiv Osijeka.



Koji će biti Zadrovi aduti u Koprivnici?

"Prije svega to bi trebala biti brza kontra i polukontra, a sa zgusnutom sredinom i čvrstom obranom i nama će se otvarati neke prilike te ćemo imati više šanse za naše akcije i vjerojatno će se stvoriti koja prilika za postizanje pogotka."

"Bez Terkeša i Župana nam je dosta teško"

"Eto, hendikep je to što nam fale Terkeš i Župan, mi to krpamo najbolje što možemo. Mitrović je odradio dosta dobar posao u Splitu, Rašo će se dizati iz utakmice u utakmicu, ovo mu je bila prva utakmica tako da imamo pravo računati na to da će oni 'pokrpati' te rupe."

"Tomasov je jedan od najboljih veznih igrača u Hrvatskoj"

"Što se tiče naše vezne linije, to su sve polivalentni igrači koji znaju dosta dobro baratati s loptom. Igrači koji su individualno jaki, igrači poteza i mislim da je Tomasov jedan od najboljih veznih igrača u Hrvatskoj i sigurno je da je meni lakše uz njega igrati, uz Terkeša i Župana. Tu crpimo svu našu snagu."

"Ježina ispunio očekivanja"

"Tu su dva vrlo kvalitetna vratara. I Vuković i Ježina. Ježina je dobro branio utakmicu u Splitu, no reagirao je nespretno kod Ibričićevog slobodnog udarca, no on je mlad i treba steći iskustvo. Sve u svemu, ispunio je očekivanja."

Zadar - Osijek pod reflektorima?

"Prije svega trebamo riješiti ovu utakmicu u Koprivnici a tek onda razmišljati o Osijeku. Sigurno ako budemo neporaženi to je jedan bod, onda ćemo dobiti Osijeka i to su već četiri boda u tri utakmice. Kažem, u Zadru, pred punim Stanovima, po noći, Osijek nema ni teoretske šanse pred našom publikom." - za kraj će raspoloženi kapetan Zadra Jakov Surać.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.