Ugrinić i Bajlo u reprezentaciji!
Piše: A.U. | Objavljeno 31.7.2008 u 14:26.
ZDNews.hr


Međunarodna juniorska biciklistička utrka «KROZ ISTRU» ove godine startati će po 49. puta ispred arene u Puli. Voziti će se tri etape u dužini 300 km putovima Istre od 19.09.do 21.09. 2008. Vrhunski biciklisti iz Austrije, Švicarske, Češke, Mađarske, Rusije, Poljske, Australije, Kanade, Nigerije i mnogih drugih zemalja natječu se za bodove Svjetskog kupa.

Izbornik Anton Remar u reprezentaciju Hrvatske pozvao je slijedeće bicikliste:

BANIČEK Deni - BK Loborika
UGRINIĆ Juraj - BK Puris Kamen
VERBANC Alen - BK Pula
ANĐELINI Marin - BK Puris Kamen
HRASNIK Mauro - BK Puris Kamen
BENČIĆ Anton - BK Puris Kamen

Rezerve:
BAJLO Danijel - BK Puris Kamen
STEPANČIĆ Matija - BK Loborika
JARIĆ Josip - BK Sokol Cestorad

Zadarski biciklisti Juraj Ugrinić i Danijel Bajlo dobrim vožnjama izborili su nastup za reprezentaciju Hrvatske iako je konkurencija u samom klubu Puris Kamen oštrija nego u svim ostalim klubovima u hrvatskoj. Ekipni su prvaci države na pisti. M. Hrasnik je državni prvak na cesti, Ugrinić je vice prvak na brdu, a Bajlo vice prvak na cesti. Uz to su osvajači brojnih medalja i pehara a neizostavni su «penjači» na postolje.

Prošle godine vozili su za reprezentaciju «Istre» a ove godine su vidno napredovali. Činjenica je da žive i školuju se u Zadru gdje svakodnevno treniraju a vikendom putuju na utrke. Uspjeti u ovako zahtjevnom i iscrpljujućem sportu po nekima vrhunskim sportašima kao što su M. Filipović, G. Ivanišević i dr. čak najtežem, mogu samo najuporniji i najvrjedniji. Nadamo se da će i dalje nastaviti svojim teškim ali uspješnim putem i da ćemo ih jednom gledati na Tour-u ili Giru.

Istra je zadržala utrku već 49 godina a bilo bi lijepo da Zadar ponovo privuče međunarodnu utrku «Kroz Hrvatsku» i tako na sebe skrene pozornost sportskog jet seta a sve u toliko tražene turističko promidžbene svrhe oko isticanja ljepota sjeverne Dalmacije i privlačenja brojnih modernih gladijatora na biciklima.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.