Graves u Tursku, Marić u Španjolsku
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 31.7.2008 u 12:19.
ZDNews.hr

Aleks Marić potpisao za Granadu Foto: Zadarsport (Arhiva)


Dvije želje KK Zadar u ovom prijelaznom roku su bili australski centar Aleks Marić i američki bek Antonio Graves. Podsjetimo, 211 cm visoki Marić bio je prva želja Uprave Zadra za upražnjeno mjesto centra. Nakon što je Jure Lalić otišao u Charleroi, a s kapetanom Todorom Gečevskim nije pronađen "zajednički jezik", Zadrani su se okrenuli dovođenju Marića koji ih je naposljetku odbio. Njegove kvalitete na utakmicama NBA Ljetne lige za Indiana Pacerse i Portland TrailBlazerse su zapazili neki španjolski klubovi poput Granade, Estudiantesa i Gran Canarije. Najuporniji su bili u Granadi i uspjeli privoljeti Marića na potpis dvogodišnjeg ugovora.

Antonio Graves, jedna od želja Zadra za mjesto beka-šutera je imao prevelike novčane apetite koje hrvatski prvak nije mogao ispuniti i zato nije došlo do njegovog angažmana. Pojavile su se neke naznake kako i Cibona želi ovog 190 cm visokog braniča, no niti to se nije realiziralo. Međutim, on nije dugo čekao na novi klub. Pridružio se bivšem hrvatskom reprezentativcu Andriji Žižiću u dresu Galatasaray Cafe Crowna s kojim je dogovorio jednogodišnju suradnju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.