Rusi nanijeli prvi poraz Hrvatskoj
Piše: kosarka.hr | Objavljeno 31.7.2008 u 8:43.
ZDNews.hr

Toni Prostran je postigao 17 poena uz sedam asistencija Foto: Zadarsport (Arhiva)


Na juniorskom prvenstvu u Grčkoj naša je reprezentacija doživjela prvi poraz. Bolja od nje bila je Rusija (85:76), a plasman u polufinale Hrvati mogu izboriti ukoliko u četvrtak pobijede Francusku.

Predvođeni Tomislavom Zubčićem koji je u prvih pet minuta susreta postigao gotovo polovinu hrvatskih koševa (pet od 12) Hrvati su vodili tijekom cijele prve četvrtine. Najvećih plus devet (17:8) imali su u osmoj minuti kada je poentirao Toni Prostran, a prvu dionicu završili su sa vodstvom 21:16.

Nakon nepune minute i pol igre u drugoj četvrtini Denis Polohin je Ruse doveo na poen zaostatka (20:21) i iako se Hrvatska u nekoliko navrata opet odlijepila na plus tri, protivnik im nije dopuštao vraćanje na veću prednost. Štoviše, u njihovim se redovima razigrao Aleksej Muričev i na 4:47 min. prije odlaska na odmor Rusiju doveo u vodstvo (30:29). Igralo se nakon toga rezultatski vrlo izjednačeno, a na isteku 20. minute ruski tim imao prednost 43:41.

Maksim Grigorjev i Pavel Antipov (s dvije trice) napravili su početkom drugog poluvremena seriju 8:0 i donijeli Rusiji prvi put dvoznamenkastu prednost (51:41). Do sredine ovog perioda ipak Zubčić i Josip Bilinovac vraćaju na podnošljivih minus pet (49:54). Premalo je ipak bilo raspoloženih igrača među našim reprezentativcima, tako da se protivnik vrlo brzo opet vratio na dvoznamenkastu prednost (60:49 u 27. minuti). A s takvom prednošću ušlo se i u posljednju dionicu susreta.

Osim pogođene trice Maria Delaša kojom su Hrvati smanjili na 59:66 start posljednje četvrtine obilježio je velik broj promašenih šuteva na obje strane. Isti je igrač s realizirana tri od četiri slobodna bacanja zaostatak vratio na minus šest (62:68), ali to je bila barijera koju naši igrači nisu mogli preskočiti sve do kraja 38. minute kada je Ivan Batur pogodio jedno slobodno bacanje za 71:76. U završnici susreta jedino je Prostran pogađao za Hrvatsku, što nije bilo dovoljno, dok su na drugoj strani Rusi uspješno iskoristili velik broj slobodnih bacanja i svoju bolju igru okrunili pobjedom 85:76.

Najefikasniji je hrvatski igrač još jednom bio Delaš s 20 poena (8sk), 17 poena i sedam asista nanizao je Prostran, a po 11 poena imali su Zubčić (9sk) i Sven Smajlagić (4sk). Kod Rusije je Vladimir Pičkurov (17p) uz pet skokova.

Rusija – Hrvatska 85:76
Rusija: Slepuha 2, Palkin 10, Babunašvili, Polohin 4, Muričev 15 (13sk), Pičkurov 17, Grigorjev 14, Semenov 6, Antipov 12 (5sk), Andrejev, Kirdjačkin, Valiev 5 (5sk).
Hrvatska: Došen, Prostran 17, Bilinovac 7, Smajlagić 11, Fodor, Ramljak, Batur 8, Planinić, Zubčić 11, Radošević 2, Delaš 20, Rikić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.