Giergia ekskluzivno za Zadarsport: "Mladi igrači se moraju nametnuti kvalitetom"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.7.2008 u 21:39.
ZDNews.hr

Direktor Pino Giergia Foto: Zadarsport (Arhiva)


Direktor KK Zadar Giuseppe Pino Giergia u razgovoru nam je otkrio imena četvorice igrača iz omladinskog pogona koji će se priključiti prvom sastavu prvaka Hrvatske. To su: Danijel Popović, Mario Pešut, Ivan Batur i Šime Olivari. Popović, Pešut i Olivari su izlazni juniori i ove im je sezone istekao juniorski staž. S obzirom da su sva trojica '90 godište, više nemaju pravo nastupanja za juniore, te će prijeći u prvu momčad Zadra. Batur će se, unatoč tome što je rođen 1991. godine i što ima još jednu juniorsku sezonu pred sobom, također priključiti momčadi Aleksandra Petrovića. Sva četvorica će proći kompletne pripreme s prvom momčadi, ali za sada nemaju prevelike izglede za ulazak među 12 najboljih. Osim Batura, o kojem Petrović vrlo ozbiljno razmišlja.

"Ta četvorica će proći pripreme sa seniorima. Svi mladi igrači, a pritom mislim na Marčinkovića, Prostrana, Šarliju, Batura, Olivarija, Pešuta i Popovića, se moraju nametnuti kvalitetom. Očekujem njihovu maksimalnu angažiranost. Ako budu grizli na treninzima, sigurno će dobiti priliku nastupa", rekao je direktor Giergia. "Zadovoljan sam igrama Prostrana i Batura na juniorskom Prvenstvu Europe. Kroz njihove nastupe se vidi sav potencijal naših mladih igrača", kazat će direktor.

Također je dodao da je pojačanje na poziciji niskog krila teško naći. "Nema kvalitetnog igrača na toj poziciji koji nije pod ugovorom i koji je Hrvat", reći će Pino. "Moje mišljenje je da je Zadar jači nego prošle sezone. Uprava od svih igrača očekuje maksimalnu angažiranost tijekom cijele sezone i smatram da tako možemo postići dobar rezultat", zaključio je direktor.

Direktor nas je također izvjestio o pripremnim utakmicama koje će KK Zadar igrati. Prvi pripremni ogled bit će 17. rujna protiv slovenskog prvoligaša Kopra u istoimenom gradu, a sljedećeg će dana snage odmjeriti s talijanskim Cantuom. U Bologni će 19. rujna odigrati protiv Virtusa, a od 21. do 22. rujna će u Udinama odigrati pripremni turnir na kojem će sudjelovati Benetton iz Trevisa, Turk Telekom iz Ankare, Snaidero iz Udina i Zadar. Potom će se Zadrani zaputiti u francuski Angers gdje će od 25. do 27. rujna odigrati još jedan pripremni turnir. Priključivanje Jubyja Johnsona koji se ženi i Todora Gečevskoga koji ima obveze u reprezentaciji se očekuje početkom rujna, a Romel Beck i Malik Dixon bi od početka trebali biti na dispoziciji treneru Petroviću.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.