BATUR I PROSTRAN POSTIGLI PO 12 KOŠEVA (PROSTRAN 6 SKOKOVA)
Hrvatska neporažena u borbu za polufinale
Piše: kosarka.hr | Objavljeno 28.7.2008 u 14:57.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Zadarsport (Arhiva)


Hrvatski su reprezentativci na juniorskom EP u Grčkoj svladali Tursku (91:81) i u drugi krug, gdje se križaju s protivnicima iz skupine C, prenose maksimalna četiri boda. Hrvati su kontrolirali igru i rezultat svih 40 minuta, a momčad su predvodili Mario Delaš sa 25 poena uz devet skokova, dok su po 20 poena upisali Tomislav Zubčić (12sk, 5as) i Sven Smajlagić (3sk, 3as).

Puno sigurnije nego protiv Bugarske Hrvati su otvorili posljednju utakmicu preliminarne runde i koševima Prostrana, Delaša i Batura povela 9:4 nakon dvije i pol minute igre. Hrvatska je cijelo vrijeme kontrolirala igru i rezultat, tako da Turska, osim jednog dolaska na minus dva (7:9), nije uspjela sve do kraja prve četvrtine doći do minimalnog zaostatka ili eventualnog izjednačenja.

U drugoj četvrtini svoju je seriju nastavio Enes Kanter, a pridružio mu se Mukremin Kilicli, te su njih dvojica zadavali dosta te je zadavao dosta muke našim reprezentativcima u održavanju vodstva. Srećom, Hrvatska je imala vrlo raspoloženog Maria Delaša koji je već do odmora nanizao 18 poena i pet skokova, te su on i suigrači u drugo poluvrijeme ušli s prednošću od sedam poena (41:34).

SLIJEDE UKRAJINCI, RUSI I FRANCUZI

U drugom krugu Hrvatska, Turska i Latvija križat će se s momčadima iz skupine C, Rusijom, Francuskom i Ukrajinom s kojima će odmjeravati snage u utorak (Ukrajina, 20:15h), srijedu (Rusija, 20:15h) i četvrtak (Francuska 18h). Dvije prvoplasirane momčadi iz te skupine će u polufinale, a Hrvatska zahvaljujući dosadašnjim pobjedama u ovu novu fazu natjecanja prenosi 4 boda koliko će imati i Francuska.

Tablica skupine F:Hrvatska 4Francuska 4Turska 3Rusija 3Ukrajina 2Latvija 2

S četiri uzastopna poena Meliha Mahmutoglua Turska se sredinom treće četvrtine približila na minus četiri (44:48), no uslijedila je hrvatska serija 9:2 za povratak na dvoznamenkasto vodstvo (57:46) u 28. minuti. U samoj završnici treće četvrtine Turci rade seriju 5:0 i dolaze na 56:61, a uzlaznu putanju nastavljaju i početkom posljednje kada Kanter i Mahmutoglu nakon 42 sek. igre najavljuju vrlo neizvjestan završetak utakmice.

Tricama Smajlagića, Zubčića i Prostrana Hrvatska se u nekoliko navrata odvajala na šest odnosno sedam poena prednosti, ali im raspoloženi protivnički dvojac Kanter-Mahmutoglu nije dozvolio opuštanje. Tek su posljednje dvije minute (u koje se ušlo s prednošću Hrvatske 85:72) naši reprezentativci odigrali opuštenije, dozvolivši si i nekoliko promašaja s linije slobodnih bacanja.

Turska – Hrvatska 81:91 (19:25; 15:16; 22:20; 25:30)

Turska: Toz, Kilicli 13 (3sk), Mahmutoglu 21, Mutaf 5, Cinko, Sanli, Yildrim, Incekara 9, Aldemir 2, Gokalp, Balto, Kanter 31 (11sk).

Hrvatska: Došen, Prostran 12 (6sk), Bilinovac, Smajlagić 20, Fodor, Ramljak, Batur 12, Planinić, Zubčić 20 (12sk), Radošević 2 (6sk), Delaš 25 (9sk), Rikić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.