JEŽINA OD JUNAKA DO TRAGIČARA UTAKMICE
Hajduk - Zadar 1:0 - Zadrani poraženi na Poljudu
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 27.7.2008 u 22:11.
ZDNews.hr

Foto: HnkHajduk.hr


Početni sastavi:
Hajduk: Subašić, Rubil, Živković, Pandža, Strinić, Linić, Jertec, Gabrić, Ibričić, Kalinić, Bušić

Zadar: Ježina, Puljić, Batkovski, Parmaković, Pletikosić, Tomasov, Surać, Milin, Bilaver, Rašo, Mitrović

Nogometaši Zadra poraženi se vraćaju nakon što ih je u prvom kolu 1.HNL pobijedila momčad splitskog Hajduka. Tek u 14. minuti susreta gledatelji na Poljudu imali su priliku vidjeti prvi ozbiljniji pokušaj Hajduka kada je Linić ubacio loptu u sredinu, no zadarska obrana bila je brža pa lopta nije uspjela doći do Kalinića.

U 17. minuti Gabrić je uputio udarac u vrata Ježine, no rezultat je ostao nepromijenjen. Prvu priliku za Zadrane imao je Ferdo Milin koji u 23. minuti puca dobro, no Subašić odbija loptu u korner. Nekoliko minuta kasnije Marin Tomasov našao se oči u oči sa Subašićem no i ta akcija završila je uspješno za Splićane.

U sudačkoj nadoknadi Kalinić je imao idealnu priliku za dovesti Splićane u vodstvo. Na Rubilov ubačaj Kalinić nije reagirao dovoljno jako te je loptu mirno uhvatio zadarski vratar Ježina. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Na početku drugog poluvremena Bušić je imao vrlo dobru priliku nakon što mu je Kalinić prercizno spustio loptu na nekoliko metara od gola, no Bušić je promašio cijela vrata. U 58. minuti Bušić još jednom oprobava svoj udarac no lopta nije htjela u zadarska vrata.

Samo minutu kasnije Zadrani su imali svoju priliku preko Dragana Župana no Subašić je i tu prijetnju vrlo lako otklonio te je rezultat i dalje ostao nepromijenjen. Zadarski kapetan Jakov Surać je u 60. minuti imao je priliku za postizanje pogotka, no promašuje cijela vrata.

U 72. minuti Josip Skoko dobro proigrava Nikolu Kalinića koji je još jednom bio nespretan. U 86. minuti Ibričić postiže svoj prvi gol za Hajduk te utakmica završava rezultatom 1:0 za Hajduk.

Također valja naglasiti kako je mladi zadarski vratar Antonio Ježina bio prvo ime susreta sve do kobnog slobodnog udarca kada je praktički od junaka postao tragičar utakmice.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.