Ramljak i Prostran okrenuli Bugare
Piše: kosarka.hr | Objavljeno 27.7.2008 u 18:27.
ZDNews.hr

Toni Prostran je bio najefikasniji strijelac s 23 poena Foto: Zadarsport (Arhiva)


Hrvatski su juniorski reprezentativci na EP došli do svoje druge pobjede svladavši Bugarsku (71:67) i osigurali prolaz u drugi krug. Izabranici Vlade Vanjka odigrali su veliki dio utakmice vrlo blijedo, pet minuta prije kraja gubili 56:64, ali su na kraju ipak uspjeli, nošeni Tonijem Prostranom i Ivanom Ramljakom, kazniti neke slabosti u igri protivnika te doći do trijumfa kojim su osigurali i prijenos dva boda u sljedeću rundu.

Naši su reprezentativci šuterski, kao i skakački, vrlo loše otvorili susret, dopustivši Bugarima nakon šest minuta igre gotovo dvoznamenkasto vodstvo (2:11). Takav zaostatak izgleda je ipak probudio Maria Delaša i suigrače koji popravljaju dotad katastrofalni šut (1/9 iz igre) i u nepune tri minute dolaze na svega poen zaostatka (10:11). Prva je dionica ipak završila s prednošću Bugarske (14:17).

Otvaranje druge četvrtine označio je velik broj promašenih šutova i izgubljenih lopti na obje strane, tako da se na semaforu rezultat nije mijenjao pune tri i pol minute. Post je prekinuo Ivan Ramljak, a početkom 16. minute Sven Smajlagić pogađa tricu za prvo izjednačenje (19:19). Nakon novog odvajanja Bugara opet je Hrvatska mini-serijom koju je tricom završio Toni Prostran došla do izjednačenja (28:28, krajem 19. minute), što je bio i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Slavchev, Yanev i Avramov otvorili su drugo poluvrijeme serijom 6:0 za Bugarsku, a naš je protivnik s dvije brze trice (Yanev i Zahariev) sredinom ovog perioda opet vratili osam poena prednosti (35:43) s početka susreta. Hrvati su pokušavali tricama na brzinu stići prednost, ali nisu imali svoj dan – tek svaka četvrta lopta prolazila je kroz mrežicu, a strpljiviji i organiziraniji protivnik mirno je održavao vodstvo sve do ulaska u posljednjih deset minuta susreta (46:51).

Početkom posljednje četvrtine nadu u dobar ishod održavao je Ivan Batur, kasnije mu se pridružio i Ramljak, ali naši reprezentativci nikako nisu mogli doći do izjednačenja. Najbliži su bili na 3:14 prije kraja kada je našu seriju 7:0 završio Delaš za 63:64. Na pola minute prije kraja rezultat je nakon ubačaja Ramljaka bio izjednačen (67:67), a Prostran na 21 sekundi prije kraja pogađa za 69:67. Nakon minute odmora za Bugarsku i njihovog lošeg dodavanja do lopte dolazi Nikola Došen, uslijedila je nesportska pogreška, a Prostran s linije slobodnih bacanja postavlja konačnih 71:67.

Bugari će se u nedjelju protiv Latvije boriti za prolaz u sljedeću fazu natjecanja, a mi ćemo protiv Turske tražiti pobjedu koja donosi prvo mjesto u skupini i velike šanse za mjesto u polufinalu.

Hrvatska – Bugarska 71:67 (14:17; 14:11; 18:23; 25:16)
Hrvatska: Došen, Prostran 23 (3sk, 5as), Bilinovac, Smajlagić 5, Fodor, Ramljak 16 (9sk, 4 ukr.l.), Batur 8, Planinić, Zubčić 2 (5sk), Radošević 2, Delaš 15 (9sk, 3as), Rikić.

Bugarska: Petkov, Slavchev 11, Avramov 11 (4sk), Paskov 3, Zhelev 4 (3sk), Kyosev 3, Zahariev 15 (11sk, 5as), Binev 8 (5sk), Marintchechki, Atanasov, Minchev 12 (7sk, 4as), Yanev

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.