Juby Johnson: "Žena i ja uskoro stižemo u Zadar!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 24.7.2008 u 23:40.
ZDNews.hr

Julius Juby Johnson Foto: Arhiva (ZDS)


Julius Juby Johnson, jedan od najvećih miljenika zadarske publike u prošloj sezoni u prosjeku je u igri provodio 33 minute za koje je postizao 12 koševa po susretu. Za sebe često zna kazati kako je 'Zadranin', te da mu je Zadar drugi dom. Iako je ugovorno vezan za Zadar još jednu godinu, stizale su mu ponude velikih europskih momčadi koje su bile spremne 'odriješiti kesu' i platiti odštetu za njegove usluge. No, ipak je ostao u Zadru...

Juby se ženi!

- Uskoro se ženim i sa svojom prelijepom suprugom dolazim u Zadar! Stvarno sam uzbuđen što se tiče vjenčanja i nema riječi kojima mogu opisati to uzbuđenje. Napokon sam pronašao ženu s kojom želim provesti ostatak svoga života, a zamisli, i ona također voli Zadar! U prvom dijelu prošle sezone živjela je sa mnom u Zadru. Bila je tu četiri mjeseca i jako joj se svidjelo. Oboje jedva čekamo doći u Zadar.

Kratak osvrt na prošlu sezonu.

- Htio bih reći kako sam jako zadovoljan prošlom sezonom. Presretan sam što smo osvojili Prvenstvo Hrvatske. Prije svega radi one divne publike koju ima jedino Zadar. Radi ljudi koji žive košarku zajedno s nama igračima. Žao mi je jedino što nismo bolje prošli u ULEBovom kupu, ali što se može. Falilo nam je malo sreće da i tu ubilježimo toliko važne bodove za Euroligu.

Obećano vam je hrvatsko državljanstvo.

- Iako su mi u klubu obečali da će učiniti sve da dobijem Hrvatsko državljanstvo, to se ipak nije dogodilo i u tom pogledu sam malo razočaran s obzirom na broj godina koji sam proveo u Zadru i igrajući za ovaj klub. Nadam se da će se i to što prije riješiti, to je ipak u interesu kluba.

Iako vam novac nije najvažniji, primanja su vam manja nego većini igrača prve petorke.

- Ja sam igrač koji je skoro najmanje plaćen u prvoj petorci, no ne žalim se previše radi novca. Povećana su mi novčana primanja za sljedeću sezonu. Imao sam dvije jako velike novčane ponude (Azovmash i Pamesa op.a.) ali sam to u dogovoru s klubom odlučio odbiti. Zadar bi dobio dobar novac mojom odštetom da se to u kojem slučaju dogodilo. Ipak, meni je Zadar drugi dom i tu se stvarno osjećam kao kod kuće.

Ugovor je produžio Todor Gečevski s kojim ste iste sezone došli u Zadar, a zajedno ćete igrati još najmanje jednu sezonu. Nakon što smo mu priopćili da je nakon dugog premišljanja Todor Gečevski odlučio ostati u Zadru, Juby je bio presretan.

- Iznimno mi je drago da je Todor odlučio ostati u Zadru. To je vijest dana! Jedva čekam da se vratim i da počnu pripreme za novu sezonu. Bilo bi mi jako čudno igrati bez Todora. Naviknuo sam se na njega, ali i on na mene. Svo ovo vrijeme koje smo oboje proveli u Zadru zbližilo nas je i stvarno bi čudno bilo da igramo jedan bez drugoga.

"Zadar zaslužuje Euroligu."

- Po mom mišljenju, a složit će te se sa mnom, Zadar je klub koji po svim mjerilima zaslužuje igrati Euroligu i ja sam uvjeren kako ćemo uspjeti u tom naumu, da uđemo u Euroligu. Sad ćemo igrati u novoj dvorani, neće više biti Jazina na koje smo se svi navikli, ali ipak mislim da ćemo 'rasturati' i u novoj sezoni i da će nas rijetko tko moći pobjediti.

Za kraj - pozdrav navijačima.

- Za kraj, htio bih da u moje preko portala u moje ime pozdraviš sve navijače i čitatelje Zadarsporta! Vidimo se uskoro! - za kraj će veselo Juby.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.