JK USKOK
Pet Uskokovih posada u reprezentaciji Hrvatske
Piše: Branko Tabak / 057INFO | Objavljeno 24.7.2008 u 23:27.
ZDNews.hr


Na OTP banka Otvorenom Europskom juniorskom prvenstvu klase 470 (do 21 godine) i Croatia Osiguranje Otvorenom Europskom prvenstvu klase 420 (do 19 godina) jedriličarski klub Uskok će nastupiti sa pet posada koje su danas predstavljene javnosti na prigodnoj konferenciji za novinare. Prvenstva će se održati u Zadru od 7.-15. kolovoza u organizaciji JK Uskok. U klasi 470 zajedrit će Luka Jakovčev i Luka Šupe te Enia Ninčević i Romana Župan, a u klasi 420 Margarita i Anđela Uhoda, Dino Petešić i Filip Bogdanić te Lovre Ivanov i Marko Carić. Upravo su prema mišljenju trenera Matije Longina Ivanov i Carić glavni kandidati za visok plasman u svojoj klasi.

- Svaka prognoza u sportu, pogotovo u jedrenju koje je nepredvidljivo, se ne isplati. Očekujem da svi daju sve od sebe, da daju svok maksimum, a rezultati će sigurno doći, rekao je Longin.
Za sada je prijavljeno 112 posada u klasi 470 te 83 posade u klasi 420, a ukupno će biti zastupljeno 27 nacija. Prvi su stigli Nizozemci, no umjesto treninga uzeli su jednu jedrilicu u najam i krenuli u obilazak zadarskog arhipelaga. Kako su u pitanju prvenstva otvorenog tipa, tako ima sudionika gotovo sa svih kontinenata. Primjerice stižu jedriličari iz Australije, SAD-a, Argentine, Japana, Čilea, Južnoafričke Republike...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.