Jozo Pletikosić: "Priliku protiv Hajduka moramo tražiti u kontrama"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 24.7.2008 u 1:05.
ZDNews.hr

Jozo Pletikosić Foto: ZDS (Arhiva)


Nakon relativno uspješnog prvog dijela priprema u Sloveniji, nogometaši Zadra odigrali su dvije izrazito loše utakmice protiv niželigaša Raštana i Jadrana. Obje utakmice završile su nerješeno.

Kao što je i sam trener Zebić na kraju sezone kazao kako više praktički nemaju igrača za lijevi bok, ljevaka, stručni stožer se 'bacio' u potragu za igračem Zebićevih opisa te je našao Jozu Pletikosića.

Podsjetimo, Jozo Pletikosić se u sezoni 2002/2003 kratko našao u redovima Zadra, no klub i Pletikosić nisu pronašli zajednički jezik te je Pletikosić vrlo brzo napustio Stanove.

Jozo Pletikosić svoju karijeru je započeo u kadetima Hajduka nakon čega mu je ponuđen profesionalni ugovor za prvu momčad kojega je i potpisao. Nakon toga odlazi na posudbu u Uskok iz Klisa. Godinu dana kasnije Pletikosić napuišta Uskok te prelazi u Šibenik gdje je proveo dvije sezone. Poslije Šibenika, odlazi u Cibaliu odakle je završio u Croatiji Sesvete. Jednu sezonu proveo je i u Solinu da bi na kraju sezone potpisao za Zadar.

Što reći o prvom dijelu priprema u Sloveniji?

"Kao što smo i sami očekivali, u Sloveniji su pripreme prošle dobro. Ja sam izbivao dva dana jer mi se rodio sin. Ubrzo sam se vratio i sve je izgledalo i više nego dobro. Trener i njegovi pomočnici nas nisu štedjeli i dobro smo se oznojili na pripremama. Na treninzima se radilo žestoko i kvalitetno."

Fijasko u Raštanima i Kaštelima

"Da, bilo je loše, jako loše u obje utakmice. Pogotovo u ovoj drugoj kada smo u Kaštelima igrali protiv Jadrana. Možda je razlog tome što su obično klubovi iz nižih liga više motivirani protiv prvoligaša i to im predstavlja svojevrsni imperativ, moguće da je i to uzrok. Prije svega loš pristup."

Kakve su vam šanse u Splitu s ovakim pristupom?

"Budemo li igrali kao u ove dvije posljednje utakmice, sigurno neće dobro završiti. Mislim da će tamo biti drugačija igra i da ćemo se više boriti. Moramo biti više motivirani i moramo dati sve od sebe. Tada rezultat neće izostati."

Vaši aduti protiv Hajduka?

"Moramo igrati organiziranije i s više točnih dodavanja, proigravanja i više zalaganja u obrani i u napadu. Mislim da je ključ dobre igre protiv Hajduka igranje malo povučenije, a svoju priliku ćemo tražiti u kontrama."

Očekujete li da će te startati od prve minute?

"Naravno da očekujem! Iskreno se nadam se da će me trener staviti u prvi sastav, a ja ću dati sve od sebe da opravdam njegovo povjerenje." - za kraj će Pletikosić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.