STRUKA I IGRAČI SLOŽNI:
Vuković zaslužio 'startnu jedinicu'
Piše: Hrvoje Bajlo i Damir Karinja | Objavljeno 22.7.2008 u 21:59.
ZDNews.hr

Andrija Vuković Foto: Arhiva (ZDS)


Odlaskom Danijela Subašića iz Zadra u Hajduk otvorilo se mjesto prvog vratara. Ukoliko ne računamo Tomislava Rogića kao ozbiljnog kandidata za startnu jedinicu, kandidata je dvoje. Antonio Ježina svoj debi imao je u Koprivnici u rujnu 2007. kada je Danijel Subašić bio ozlijeđen, a Andrija Vuković slomljenu ruku. Ježina je svoj debi odradio solidno unatoč 'kvartetu' primljenih golova. Iako je u nekim medijima Antonio Ježina bio favoriziran kao mogući prvi vratar Zadra, kako stvari stoje realnost je upravo suprotna.

Andrija VukovićAndrija Vuković rođen je 3. kolovoza 1983. godine u Splitu. Svoje juniorske dane proveo je u Hajduku. U sezoni 2002/2003 bio je prijavljen kao treći vratar Hajduka ali nije upisao niti jedan nastup. Godinu kasnije prelazi u drugoligaški klub NK Solin gdje je upisao 12 nastupa. Sezone 2004/2005 i 2005/2006 proveo je u Novalji gdje je upisao 31 odnosno 28 nastupa. Posljednji klub prije prelaska u Zadar Vukoviću je bio Mosor gdje se zadržao samo jednu sezonu (2006/2007) upisavšo 27 nastupa. U sezoni 2007/2008 potpisuje za NK Zadar, te kao rezervni vratar bilježi samo dva nastupa.

Prema riječima uprave kluba, sportskog direktora i igrača NK Zadar, Andrija Vuković neosporno je zaslužio 'startnu jedinicu' pred mladim i perspektivnim Antoniom Ježinom te će u sljedećoj sezoni biti zadarski prvi vratar, a prema svemu sudeći bit će i kvalitetna zamjena za najboljeg vratara 1. HNL Danijela Subašića koji je otišao na posudbu u Hajduk.

Što misliš o Danijelu Subašiću kao vrataru?

"Danijel Subašić je najbolji golman naše lige i biti će ga jako teško zamjeniti ali ja ću dati sve od sebe da opravdam povjerenje trenera. Ono što on obrani malo tko može. Mislim da je predamnom velik i zahtjevan posao. Dati ću sve od sebe."

Konkurent za prvog vratara bio je Antonio Ježina. Što reći o njemu?

"Mislim da je on perspektivan i mlad golman koji može još puno napredovati i na njemu je da se iskazuje iz dana u dan. Dobri smo prijatelji i bili smo cimeri do prije desetak dana. On je odličan momak, ali ja mislim da sam ja ipak zaslužio da postanem prvi vratar."

Što reći o pripremnim utakmicama nakon dolaska iz Slovenije? Niste djelovali uvjerljivo

"Istina je da smo bili nikakvi i to nam sigurno ne ide na čast. Rekao bih da je svemu kriva nemotiviranost jer smo igrali protiv niželigaških protivnika. Iskreno se nadam da ćemo bolje reagirati u prvom kolu protiv Hajduka. Iako prvo kolo igramo protiv Hajduka, ja ću dati sve od sebe da Zadar pobjedi jer sam golman Zadra. Mislim da imamo šanse, ukoliko budemo bolje raspoloženi i više motivirani." - zaključio je Vuković.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.