ISKUSNI AMERIKANAC BLIZU ZADRA
Leon Rodgers u najužim kombinacijama
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 19.7.2008 u 0:18.
ZDNews.hr

Leon Rodgers


Košarkaški klub Zadar je vrlo blizu kompletiranja rostera za sljedeću sezonu. Preostaje riješiti samo pitanje centra i beka šutera, jer se zamjena Jubyu, kako sada stvari stoje, neće dovoditi.


Dok je potpis novog centra samo pitanje vremena jer je već poslan potpisan ugovor Australcu Mariću i samo se očekuje njegov odgovor, situacija oko nove dvice je ipak kompliciranija. Iz izvora bliskih klubu doznajemo da su u konkurenciji za dvicu tri imena. I to sva tri stranca. Uz već prije po medijima spominjane Romela Becka i Tima Picketta, najnovije ime na popisu je 28 – ogodišnji Amerikanac Leon Rodgers. Dapače, prema našim saznanjima je 199 cm visoki igrač u određenoj prednosti ispred prve dvojice.


Prošle je sezone nastupao za Njemački klub Artland Dragons gdje je ostvarivao prosjek od 12.9 koševa i nešto više od 5 skokova po utakmici uz prosječnu valorizaciju od 11.8. Glavna Rodgersova snaga je vrlo dobar šut čiji se postotak vrti oko 45% tijekom cijele karijere. Karijeru je započeo nastupajući za sveučilište Northern Illinois gdje je u četiri godine prosječno ostvarivao 15.5 koševa uz 6.6 skokova za 29 minuta provedenih na parketu. Najbolji je europski učinak imao u sezoni 2004 – 2005 kada je nastupajući za nizozemski Matrixx Magix Nijmegen ostvarivao double – double učinak u regularnoj sezoni prosječno zabijajući 19.9 koševa i hvatavši 10.7 skokova.


Ako se ipak ne uspiju dogovoriti uvjeti sa iskusnim Amerikancom Rodgersom, Zadar će vjerojatno angažirati jednog od dvojca Romel Beck i Tim Pickett. Beck je meksički reprezentativac koji je prošle sezone nastupao za talijanski Pierrel Capo d'Orlando gdje je zabijao 17.3 poena po susretu uz fantastičan šut od 53%. Vjerojatno je najpoznatiji po predstavama na Prvenstvu Amerike gdje je imao treći najbolji postotak šuta od čak 59% postižući prosječno 20.3 koševa po utakmici.


Pickett je 27 – ogodišnji američki bek koji je prošle sezone nastupao za Aget Service Imolu u talijanskoj drugoj ligi. Iako podatak od 22.4 koša po utakmici djeluje impresivno treba naglasiti da Pickett ozbiljnu košarku nije igrao od 2005. godine kada je u francuskom ASVEL – u prosječno ubacivao 12.6 koševa za 21 minutu. No, opet kroz talijansku drugu ligu su se već znali dokazivati igrači koji bi poslije postali ključni kotačići euroligaških momčadi. Najbolji primjer je play Montepaschija Terrell McIntyre koji je izvrsnim partijama u drugoj ligi natjerao pažnju velikih klubova na sebe, te preko Capo d'Orlanda došao u Sienu.


Nadajmo se da će se takav slučaj ponoviti i sa Pickettom ako dođe. Kroz dvije sezone iz talijanske druge lige do Eurolige, naravno u dresu Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.