JOŠ JEDAN REMI S RAŠTANIMA
Pripreme: NK Raštane (3) - NK Zadar 2-2
Piše: NK Zadar | Objavljeno 17.7.2008 u 15:21.
ZDNews.hr

Foto: Zadarsport (Arhiva)


U pripremnoj utakmici, koja je odigrana 16. srpnja protiv trećeligaša NK Raštane, ni ove godine momčad NK Zadra, unatoč početnom vodstvu od 2:0, nije uspjela pobijediti. Da podsjetimo, prošle godine remizirano je rezultatom 3:3

Vrlo borbena i motivirana momčad Raštana nije dozvolila Zadranima da se razmašu, već je upornim presingom po cijelom terenu, uz vrlo opasne i brze kontre, prvenstveno Burčula, Gospića i novopridošlog Brazilca Soutoa bila stalna opasnost po gol Vukovića u prvom a Ježine u drugom poluvremenu. Za razliku od svog protivnika, momčad Zadra nije u utakmicu ušla s dovoljno motiva.

Većina započetih akcije gubile su se u pokušajima "soliranja", kako sredine tako i napada. Mora se konstatirati da ni obrana nije bila na prošlogodišnjoj razini, prečesto "ispadajući" i ostavljajući Vukovića i Ježinu na milost i nemilost protivničkih napadača. Golove za Zadar postigao je Tomasov u 28. minuti (udarac sa otprilike 20 metara po sredini šesnaesterca), i 31. minuti ( prebacivanje istrčalog golmana Baričića sa otprilike 30 metara iskosa sa lijeve strane.

Golove za Raštane postigli su Souto u 39. minuti, nakon povratne lopte Gospića, i Čačić u 57. minuti, nakon ubacivanja Miletića ( obojica juniori Zadra do prije mjesec dana). Nakon izjednačenja, trener Zadra Zebić, u igru ubacuje dva "jockera" s klupe, Terkeša i Župana, koji do kraja utakmice stvaraju stalan pritisak na vrata mladog golmana Raštana Pedića, no ni jedna od desetak lopti upućenih u okvir gola od strane Terkeša, Mitrovića i Suraća ne ulazi u mrežu.

Treba napomenuti, da se u jednom trenutku na travnjaku našlo čak 8 dojučerašnji juniora Zadra i to 4 na strani Zadra ( Ježina, Kruneš, Maruna, Gregov) i 4 na strani Raštana ( Prtenjača, Čačić, Miletić i Birkić). U momčadi Zadra još je nedostajao Rašo, koji je ozlijeđen.

U svakom slučaju, nakon ovakvog izdanja Zadra, trener Zebić ne smije si dozvoliti miran san do početka nadolazeće sezone, a prvu pravu priliku za otklonjanje nedostataka imat će već u subotu, kad njegova momčad ide na "generalku" u Kaštel Sućurac na noge trećeligašu Jadran.

ZADAR: Vuković, Batkoski, Puljić, Parmaković, Milin, Surać, Bilaver, Pletikosić, Tomasov, Batur, Mitrović.

Još su igrali: Ježina, Kruneš, Gregov, Maruna, Mišlov, Župan, Terkeš. Trener Zebić

RAŠTANE: Baričić, Andačić, E.Katuša, Veršić, Prtenjača, Banović, A.Gospić, Souto, Š.Čirjak, Burčul, M.Gospić.

Još su igrali: Pedić, H.Rogić, Miletić, J.Gospić, Stjepić, Zrilić, Čačić, M.Katuša, Brajković, M.Čirjak, Ivanković, Zurak, Birkić, Mikulić. Trener: Leo Burčul.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.