PINO NEDA MLADE
Giergia: "Aco nemože i neće eliminirati Marčinkovića iz rostera za novu sezonu"
Piše: Jure Petrić | Objavljeno 16.7.2008 u 18:24.
ZDNews.hr

Direktor Zadra Giuseppe Giergia Foto: Arhiva


Ako je vjerovati onome što nam je danas ponovio sportski direktor Zadra Giuseppe Giergia, bekap igrač na poziciji '3' se ne traži, već je to - Pavle Marčinković! Giergia bi najrađe volio da marčinković dobije više prilike i zaigra kao 'bekap' na Juby-evoj poziciji. Neki će reći da Pino prkosi Petroviću, no Giergia ima svoju verziju priće. Prije nepunih mjesec dana Petrović se javno, preko novina odrekao usluga mladog zadarskog igrača Pavle Marčinkovića.

Iako je u igri u prosjeku provodio nešto malo više od jedne minute, jednako kao i Marino Šarlija (malo manje od Tonija Prostrana), Aco smatra kako Marčinković nije igrač kakav mu treba. Giergia smatra drugačije.

Kakav je status sa Pavlom Marčinkovićem? Trener Petrović u novinama je jasno rekao da na njega ne računa u novoj sezoni?

"Koji je smisao zadarske škole košarke ukoliko ćemo se riješiti našeg mladog i perspektivnog igrača za kojega je već nebrojeno puta dokazao u svojem uzrastu da je kvalitetan i jedan od boljih u svojoj generaciji? Ukoliko Petrović ima drugačije mišljenje, ja ću se svejedno boriti za to da naši zadarski igrači budu u zadarskom rosteru i da im se daje više prilike.

Na kraju krajeva Pavle je ugovorom vezan za Zadar i mi kao klub računamo na njega u bliskoj budučnosti. To što bi neki htjeli sada potjerati Pavlu ća iz Zadra, neće im uspjeti. Moja želja je da on bude u rosteru za novu sezonu i borit ću se da to tako i bude. Jednako kao i Prostran i Šarlija."

Marino Šarlija i Toni Prostran također su ugovorom vezani za Zadar dugoročno.

"Pavle, Toni i Marino su budučnost zadarske košarke. Oni su plod našeg mukotrpnog rada i mi na njih ozbiljno računamo. Poručujem svima onima koji na bilo kakve načine pokušavaju ukloniti bilo kojega od njih tri iz rostera da su na krivom putu i da im to neće poći za rukom. Nema te sile koja će Marčinkovića, Prostrana i Šarliju maknuti iz Zadra dok god imaju ugovor s klubom.

Za njih smo se borili, stvorili smo ih kao igrače i sad da ih potjeramo? Nema šanse. Zašto onda imamo uopće školu košarke, ako ćemo se rješavati naših talenata koje smo stvorili? Najbolje bi bilo da ukinemo školu košarke ako ćemo ići tom logikom. Pa nećemo dopustiti da neki koji su samo u prolazu kroz Zadar dirigiraju i barataju našim mladim snagama." - burno je zaključio Giergia.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.