ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 86:75
Juniori drugi u Španjolskoj
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 15.7.2008 u 23:54.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Hrvoje Bajlo (arhiva)


Hrvatska juniorska reprezentacija koja se priprema za EP (počinje 25. srpnja) odigrala je svoj posljednji pripremni turnir i zauzela drugo mjesto, iza domaćina Španjolske.

Naši su reprezentativci u prvom susretu porazili Francusku (80:69) uz 24 poena i osam skokova Tomislava Zubčića. Uz njega su se istakli Toni Prostran s 16 poena i pet skokova i Sven Smajlagić s 14 poena i pet skokova. Prvi skakač u momčadi Vlade Vanjka bio je Mario Delaš s 12 skokova (6p).

Španjolska je drugog dana turnira porazila Hrvatsku (86:75), a titulu najboljeg strijelca ponio je Smajlagić s 25 poena (7sk). Prostran je uz 17 poena imao četiri skoka, a Zubčić uz 13 poena šest skokova. Delaš je kao i prethodnog dana dao najveći skakački doprinos (10sk).

Njemačku je Hrvatska ostavila na zaostatku od 25 poena (48:73). Najbolji igrač utakmice bio je Mario Delaš s 19 poena, devet skokova i dvije blokade, 19 poena i osam skokova piše se Smajlagiću, a Zubčić se zaustavio na 17 poena i sedam skokova.

Reprezentativci su po povratku iz Madrida dobili dva slobodna dana nakon kojih slijedi okupljanje u Sisku. U Grčku se putuje 23. srpnja, a Hrvati će se za proboj u drugi krug u skupini D boriti s vršnjacima iz Latvije, Bugarske i Turske.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.