Kapetan napušta 'brod' iz Jazina
I treći pozitivno riješen?
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 5.7.2008 u 19:53.
ZDNews.hr

"Geč" Foto: Roman Morović


Prema najnovijim dostupnim informacijama produženje ugovora dosadašnjeg kapetana KK Zadar Todora Gečevskog je, u najmanju ruku, upitno. Podsjetimo, menadžer najomiljenijeg Makedonca u Zadru navodno traži skoro dvostruko veća primanja svoga pulena za sljedeću godinu dana.

Zadar to nije u mogućnosti financijski pratiti. Gečevski traži 350 000 eura za jednu sezonu što su u upravi kluba procijenili nerealno visokim. No ako ne dođe do dogovora između dviju strana Zadar će se naći u vrlo nezavidnoj situaciji. Premda Gečevski trenutno vjerojatno je vrijedi toliko novaca, situacija na tržištu u kombinaciji sa novim propisom HKS-a je neobečavajuća.

Iako se nikako ne smije pristati na ucjene i toliku cijenu, nema mnogo domaćih centara koji omjerom kvalitete i cijene mogu pružiti kvalitetnu zamjenu za Gečevskog. Nekoliko hrvatskih centara je trenutno bez kluba, ali su njihove cijene na gornjoj granici Zadrovih platežnih mogućnosti. A i ta dvojica su pred potpisom ugovora za nove klubove.

Sandro Nicević ima ponudu talijanskog Benettona, a kapetan reprezentacije Prkačin je na korak do potpisa za Cibonu. Cijene Bagarića i Lončara su zasigurno previsoke za platežne mogućnosti bilo kojeg hrvatskog kluba.

Potencijalni odlazak Todora Gečevskog osim potrage za novim centrom ostavlja otvorenim i drugo važno pitanje. Tko će bit novi kapetan Zadra? Kod prošlosezonskog izbora kapetana Gečevski je temeljem poznavanja hrvatskog jezika dobio mjesto kapetana ispred Jubya Johnosona. Hoće li sada situacija biti drugačija? Može li Juby postati prvi Amerikanac kapetan KK Zadar?

Iskreno sumljamo. Iako su njegove igračke i ljudske kvalitete nadaleko poznate, a zasigurno mu je veliki plus i velika privrženost ovom gradu što naglašava u svakom javnom nastupu; njegov objektivni nedostatak je nepoznavanje jezika.

Izbor će vjerojatno biti između dva Zadranina – Roka Stipćevića koji je već nekoliko godina u klubu i povratnika Tome Ružića, iskusnog igrača koji je osjetio slast igranja u inozemstvu a sada se vratio pomoći matičnom klubu.

Kako se god situacija rasplela, očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih dana. Prva stvar koju je trener Aco Petrović naglasio kao ključnu nakon osvajanja naslova prvaka je bila pozitivno riješenje statusa Andreja Štimca, Pankracija Barača i Todora Gečevskog.

Prva dvojica su zaista pozitivno riješena, hoće li biti i treći? Ili će nas uprava i odgovorni ljudi u klubu nakon dužeg vremena ugodno iznenaditi? Bilo potpisivanjem novog ugovora pod nižim uvjetima bilo nalaženjem kvalitetne zamjene.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.