Proglašeni laureati nagrade "Košarkaš.hr"
Piše: Kosarka.hr - objava za medije. | Objavljeno 4.7.2008 u 17:36.
ZDNews.hr

Zoran Planinić, Neven Spahija, Anđa Jelavić i Ante Tomić Foto: Kosarka.hr


Nakon 20-dnevnog glasovanja čitatelja i suradnika portala Kosarka.hr, po drugi puta su nagrađeni laureati izbora "Košarkaš.hr sezone". Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu, kao najbolji u sezoni 2007/08 proglašeni su Zoran Planinić, Neven Spahija, Anđa Jelavić te Ante Tomić.

"Ovo je veliko priznanje za mene, za moju cijelu karijeru i odricanja svih ovih godina. Ovo je i veliki poticaj za dalje i nadam se ću i sljedećeg ljeta opet stajati ovdje s ovim priznanjem", rekao je pred brojnim predstavnicima sedme sile playmaker hrvatske reprezentacije i moskovskog CSKA te dobitnik nagrade u konkurenciji najboljeg košarkaša, Zoran Planinić.

Pred njim su Olimpijske kvalifikacije, a iza njega je najbolja sezona karijere koju je odigrao u dresu TAU Ceramice. Potvrda visoke vrijednosti i kvalitete njegovih igara došla je prelaskom u redove moćnog moskovskog kluba, aktualnog europskog prvaka. Sa statuom Košarkaš.hr u rukama, društvo su mu pravili laureat u izboru košarkaša mlađeg od 21 godinu Ante Tomić, pobjednica među košarkašicama Anđa Jelavić, te laureat u konkurenciji trenera Neven Spahija.

"Čestitao bih svim dobitnicima i svima koji su involvirani u rad portala Kosarka.hr kojeg pratim od prvog dana", izjavio je Spahija. "Svake godine portal je sve bolji i sve veći i želim im da i dalje napreduju te da ovakvim svečanostima zbog mladih ljudi kao što su Ante, Anđa i Zoran privuku što više ljubitelja košarke. A nadam se da će reprezentacija u Ateni ostvariti rezultat koji svi očekujemo, na zadovoljstvo svih nas", dodao je šibenski strateg iza kojeg je nezaboravna sezona na klupi Tau Ceramice koju je odveo do titule prvaka Španjolske, s kojom je osvojio i španjolski Superkup, dok je na putu do 'savršene sezone' zaustavljen u finalu Kupa kralja i polufinalu Eurolige.

Iz Šibenika dolazi i laureat za najbolju košarkašicu sezone. Jolly JBS osvojio je pet trofeja, a Anđa Jelavić bila je motor dominantne šibenske ekipe. No, nije zaboravila na svoje suigračice.

"Htjela bih zahvaliti svima koji su glasali. Ove sezone smo osvojile sve najvažnije trofeje ali da je i Tihana Jurić izabrana za košarkašicu sezone stvarno bilo bi zasluženo", kazala je hrvatska reprezentativka koja je ujedno i prva osoba koja je po drugi puta ponijela nagradu Košarkaš.hr sezone.

I iza Ante Tomića je najbolja sezona karijere, sezona koja ga je definitivno smjestila u sam igrački vrh hrvatske košarke.

"Htio bih zahvaliti svima koji su mi dali glas. Imali smo stvarno dobru sezonu, i ja i klub, i nadam se da ćemo je ponoviti i dogodine", riječi su uzdanice Zagreba i reprezentacije, dobitnika nagrade u konkurenciji mladih košarkaša.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.