Zadar direktno u Eurokupu
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 3.7.2008 u 23:58.
ZDNews.hr

Logo: Uleb


Nakon ogromnih neslaganja i svađi na relaciji FIBA – ULEB, koja su kulminirala igranjem dvaju paralelnih Euroliga 2001. godine, izgleda da su se stvari konačno počele smirivati i usmjeravati prema dobrobiti europske košarke. Konačno se, sa priličnim zakašnjenjem odredio oblik dvaju euro natjecanja podređenih Euroligi.

Drugo najjače europsko klupsko natjecanje u sljedećoj će sezoni biti Eurokup (bivši ULEB kup) a kraj njega će postojati i EuroChalenge, nasljednik prošlosezonskog FIBA Eurokupa.

Eurokup će biti zajednički organiziran od strane ULEBA i FIBA-e. FIBA će organizirati kvalifikacije za natjecanje u kojima će sudjelovati 24 momčadi od kojih će osam najboljih nakon dva kruga natjecanje nastaviti pod vodstvom ULEB–a. Natjecanje će ukupno imati 32 kluba, od kojih su dvadesetčetvorica već poznata.

Među njima je i naš KK Zadar. Uz Zadar iz NLB lige su plasman zavrijedili i Hemofarm koji je osigurao direktan plasman u natjecanje, te Budućnost i Crvena Zvezda koji će ići u kvalifikacije.

Sustav natjecanja u ULEB–ovom Eurokupu je sljedeći: 32 momčadi će biti podijeljene u osam skupina iz kojih će najbolja dva sastava osigurati plasman u sljedeći krug. Tamo će se ponovo igrati po skupinama (četiri skupine sa po četiri momčadi) da bi dva prvoplasirana sastava izborili plasman na Final Eight čiji će domaćin biti naknadno utvrđen.

Ždrijeb će se održati u utorak 8. srpnja u Berlinu. Ove promjene su dobrodošle jer se konačno i pravno utvrdila vertikalna struktura pomaka u europskoj košarci. Tako će pobjednik Eurokupa sljedeće sezone izboriti direktan plasman u Euroligu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.