HKS UVEO NOVA PRAVILA
Dva stranca u A1 ligi - limit u ligi za prvaka
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 3.7.2008 u 17:55.
ZDNews.hr


Upravni odbor HKS-a promijenio je na sastanku u četvrtak pravilo o igranju stranih igrača u Prvenstvu Hrvatske. Od sezone 2008/09 u prvoj fazi A-1 ligi klub će imati pravo registrirati dva stranca, od kojih će u petorci na parketu moći igrati samo jedan.

Posljednje tri sezone klubovi u ovoj fazi nisu smjeli registrirati stranog igrača. U Ligi za prvaka klub će i dalje moći imati četiri stranca, no samo će dva moći istovremeno biti na parketu.

Uvođenjem ovih pravila, koji su već godinama na snazi u nekim europskim zemljama poput Turske ili Rusije, istovremeno se omugućuje klubovma iz A-1 lige da se kvalitetom i širinom rostera približe hrvatskim klubovima koji nastupaju u NLB ligi, ali se i otvara prostor za veću minutažu hrvatskih košarkaša koji igraju u klubovima Lige za prvaka.

Početak A-1 lige zakazan je za 11. listopada, a Lige za prvaka 21. ožujka, no zavisi od uspjeha hrvatskih klubova (Cibone, Zadra, Zagreba i Cedevite) u međunarodnim klupskim natjecanjima. Prijelazni rok otvara se 7. srpnja i traje do 2. rujna, a donesena je i odluka da se u svim rangovima muške košarke (A-2, B-1, C-1) ukida pravo klubova da imaju momčad van konkurencije.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.