SKORO PA NAJBOLJI
Bajlo viceprvak Hrvatske 2008
Piše: R.I. / 057info.hr | Objavljeno 3.7.2008 u 17:26.
ZDNews.hr

Foto: 057info.hr


Na Pagu je u nedjelju 29.6. održano Prvenstvo Hrvatske u biciklizmu za sve kategorije na kojem je nastupilo 160 biciklista iz cijele Hrvatske.

U kategoriji seniora i U-23 Zadar nije imao predstavnika tako da je u JUNIORSKOJ, najjačoj kategoriji u kojoj su nastupili zadarski predstavnici, srebrnu medalju osvojio Danijel Bajlo ( BK Puris - Kamen ) koji je stigao u sprintu ispred trećeplasiranog D. Šarića ( BK Cestorad ). Prvo mjesto osvojio je Mauro Hrasnik ( BK Puris-Kamen) a sa par sekundi zaostatka stigli su M. Anđelini, Juraj Ugrinić ( brdski vice-prvak Hrvatske za ovu godinu ) i Anton Benčić svi iz BK Puris -Kamen iz Pazina. Treći zadarski predstavnik u ovoj kategoriji Jurica Knežević BK Fortica na cilj je stigao 10. sa 3min. 45 s zaostatka.

Utrka u duljini 90 km, startala je iz Povljane u 9,30 i tekla mirno-svi zajedno dok se na brdu iznad Paga prema Novalji nije odvojio Ugrinić i sam u bijegu pred ostalim vozačima sa prednošću od 1min 30 s vozio 40 km do Metajne gdje ga je sustigla grupa vozača. Nakon okretišta u Metajni na brdu prema Novalji «skočio» je Hrasnik i napravio veliku razliku od 2 min. koja je bila dovoljna zaliha do kraja utrke koju su ostali vozači uspjeli smanjiti na 48 sekundi a onda su u završnom sprintu trijumfirali sprinteri Bajlo i Šarić koji su prestigli Ugrinića i Anđelinija. Sve u svemu od šest prvih mjesta pet je pripalo biciklistima iz Puris-Kamena iz Pazina a među njima za ovu godinu Zadar ima dva viceprvaka.

Juraj Ugrinić je brdski a Danijel Bajlo cestovni viceprvak Hrvatske za 2008. godinu. Juraj Ugrinić je odmah otputovao na pripreme sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske za nastup na Europskom prvenstvu u Italiji gdje bi mu se ovih dana trebao pridružiti i Danijel Bajlo.

U kategoriji kadeta od zadarskih predstavnika slavio je talentirani Mateo Marić , 1.mjesto ( Bk SV. Donat) brat Luke Marića koji je nekoliko godina zajedno sa Bajlom i Ugrinićem branio boje BK Zadar iz Zadra koji sada nema natjecatelja.
Od zanimljivosti važno je napomenuti da je na Državnom prvenstvu nastupio i Vladimir Miholjević koji profesionalno vozi za talijanski «Liquigas» i nastupa redovito na «Giro d Italia» a boje hrvatske braniti će na Olimpijadi u Pekingu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.