Giergia: "Acino mahanje ostavkom je krajnje neozbiljno i neprimjereno"
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 29.6.2008 u 20:05.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Nakon prilično burnih popodnevnih događanja u KK Zadar i napetosti u najgore vrijeme, upitali smo sportskog direktora Zadra Giuseppea Giergiu za komentar novonastale situacije.

Na naše veliko čuđenje sportski direktor Zadra i osoba koja je po opisu posla zadužena za dovođenje pojačanja i kompletiranje momčadi ocijenio je da je mahanje ostavkom trenera Zadra krajnje neozbiljnim i smiješnim.

Podsjetimo: Spor je nastao oko dovođenja pojačanja za sljedeću sezonu u kojoj će Zadar nastupati na četiri kolosijeka i pokušati izboriti Euroligu. Želja sportskog direktora je bio slovenski teški centar Smiljan Pavič koji je prošlu sezonu završio u ASK Rigi gdje je prosječno ubacivao 9.5 koševa uz skoro 6 skokova za 20 minuta.

No trener Aleksandar Petrović je izričito protiv dovođenja Paviča jer očigledno smatra da na tržištu postoji boljih i kvalitetnijih igrača. Uzrok spora je najvjerojatnije tip igrača. Naime, trener Zadra preferira igru sa pokretljivim centrima koji stilom igre više podsjećaju na četvorke. Pavič zasigurno nije takav "lažni centar" već je pravi teški centar koji dominira reketom. Uz to Pavič ima i sasvim solidan šut koji ga čini kompletnijim igračem koji bi vjerojatno dobro došao Zadru.

Giergia također smatra da svaka ozbiljna ekipa mora imati jednog teškaša u momčadi da zatvori reket i skupi što više skokova. Zadar trenutno u kadru ima samo dva centra, i to oba krilna - Ružića i Macuru. Dok je kapetan Todor Gečevski navodno vrlo blizu potpisa koji bi trebao biti samo formalnost.

Giergia: "Pavič je pravo centarsko rješenje"
"Pavič je, smatram, dobro riješenje. To je centar kakav nam treba da zatvorimo centarsku liniju za novu sezonu. Dosad je doveden samo Ružić na poziciji krila, treba i jednog pravog centra dovesti. Nadam se da će se Aco uozbiljiti i da neće ubuduće ovako burno reagirati. No uvjeren sam da će se sve ovo mirno za stolom riješiti." - kaže Giergia.

Više nitko ni je broji koliko je puta trener Zadra priprijetio ostavkom, ali je ta brojka već odavno prošla razumnu granicu. Nadajmo se da će se situaciju vrlo brzo razriješiti na obostranu korist. A ponajviše na korist Zadrana koji jedva čekaju da vide kakav će biti novi roster momčadi koja će pokušati izboriti Euroligu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.