Giergia za Zadarsport: "Pavič još nije potpisao"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 29.6.2008 u 14:41.
ZDNews.hr

Smiljan Pavič (u bijelom dresu) Foto: www.the-nutrition.com


Tragom informacije koja se pojavila u nekim medijima da je slovenski centar Smiljan Pavič potpisao za KK Zadar, kontaktirali smo direktora Giuseppea Pina Giergiju koji nam je to demantirao. "Smiljan Pavič još nije potpisao. Trener Petrović je protiv njegovog dovođenja, ali moje mišljenje je da bi dolazak Paviča bio u interesu Zadra jer je on vrlo kvalitetan i perspektivan igrač. Ukoliko se ne uspijemo dogovoriti s Acom oko toga, naći ćemo kompromisno rješenje", izvjestio nas je direktor Giergija o trenutnoj situaciji oko 210 cm visokog centra.

Taj 28-godišnjak je karijeru započeo u Mariboru, a 1999. godine je prešao u Slovan. Tamo je ostao dvije sezone, a sljedeća stanica mu je nakon toga bila Pivovarna Laško. I tu je proveo dvije sezone, a potom je došao poziv iz najbolje slovenske momčadi Union Olimpije s kojom je igrao u Euroligi (prva sezona 4.5 koševa uz 2.6 skokova, druga 2.3 koša i 1.4 skoka).

Jednu je sezonu proveo u novosadskoj Vojvodini, a potom se vratio u Sloveniju gdje je u sezoni 2006/07 branio boje Heliosa. To mu je bila najbolja sezona u karijeri u regionalnoj ligi. Prosječno je postizao 12.9 koševa uz 6.5 skokova, a s Heliosom je osvojio domaće prvenstvo. Nakon toga je otišao u grčki AEK za koji je odigrao svega 10 utakmica (3.2 koša i 1.7 skoka po utakmici). Iz AEK-a je prešao u ASK Rigu za koju je u 14 utakmica postizao 9.5 koševa i 5.9 skokova za 20 minuta po utakmici.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.