Tumba: "Naši golmani mogu biti u samom vrhu hrvatskog nogometa"
Piše: Hrvoje Bajlo i Paulo Sarić | Objavljeno 28.6.2008 u 2:57.
ZDNews.hr

'Tumba' sa Vukovićem i Ježinom Foto: Hrvoje Bajlo


Jučer smo nakon treninga nogometaša Zadra po pasjoj vrućini, po kojoj nije lako ni hodati, a komoli trenirati, razgovarali sa trenerom vratara Tomislavom Rogićem, popularnim Tumbom o statusu i kvaliteti vratara Zadra za nadolazeću sezonu. Nakon odlaska prvog vratara Zadra u prošloj sezoni i najboljeg mladog golmana lige u Hajduk otvorilo se mjesto među vratnicama u prvoj momčadi Zadra.

Kakva je situacija sa vratarima nakon Subašićeva odlaska?

Trenutno imamo dva vratara u kadru. Ježinu i Vukovića s time da sam ja prijavljen kao treći vratar momčadi, zlu ne trebalo. Prošle smo se sezone, u jednom trenutku nažalost bili našli u teškoj situaciji sa golmanima kada nam je Subašić imao upalu pluća, Vuković slomljenu ruku, a Ježina razbijenu arkadu. Postojala je mogućnost da ja budem trebao ići na gol, ali na sreću smo zakrpali Ježinu te se to ipak nije dogodilo.

Što se tiče borbe za mjesto u momčadi obojica startaju od nule. Igrati ćemo 7 – 8 pripremnih utakmica u kojima će svaki braniti po poluvrijeme, s time da razmišljamo da im zadnje četiri utakmice damo šansu da naizmjenično brane cijelu utakmicu. Dakle jednu Ježina, drugu Vuković. Neće biti popusta ni privilegija ni za koga, morati će svojom kvalitetom izboriti mjesto u momčadi.


Andrija VukovićDa li je ipak netko od njih malo bliži početnoj jedinici?

Za sad na treninzima ne radimo nikakve konkretne vježbe po kojima se može vidjeti golmanska kvaliteta. Posljednjih desetak dana smo ujutro trčali po parku ili vježbali u teretani, dok bi tek popodne malo radili sa loptom. Golmani su to vrijeme više radili sa mnom, a tek su zadnja tri – četiri dana počeli više trenirati sa ekipom i braniti udarce. Što se tiče izbora prvog vratara u obzir će ući i kvaliteta pokazana na treningu, kao i obrane na samoj utakmici i dojam koji golmani ostavljaju među vratnicama. Kažem, zasad su obojica izjednačeni i tek ćemo na pripremama u Sloveniji vidjeti tko ima malu početnu prednost.

Antonio JežinaObojica golmana su vrlo kvalitetni?

I kvaliteta i perspektiva obojice golmana je vrlo dobra. Ježina je mladi reprezentativac, dok je Vuković prošao Hajdukovu golmansku školu, a imao je i nadogradnju braneći u Novalji. Sada ih samo moramo spremiti za prvu ligu. Ja sam uvjeren da njih dvojica mogu biti u samom vrhu hrvatskog nogometa sljedećih deset godina.No, nadam se da bi od njih moglo biti i nešto više.

Kako vi kao treći golman gledate na vašu poziciju u momčadi?

Moja je pozicija trećeg golmana više kao osiguranje u slučaju neke nesreće. Ne daj Bože da ikada budem morao sjesti na klupu, a kamoli stati među vratnice. Ja imam potpuno povjerenje u ove momke i oni su budućnost zadarskog nogometa i NK Zadar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.