Srušena zapadna tribina Stanova! Novica Erlić: "Velike su šanse da ćemo igrati na Stanovima!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 27.6.2008 u 17:21.
ZDNews.hr

Zapadna tribina bit će srušena tokom današnjeg dana. Foto: NK Zadar


S početkom u 8 sati započeto je rušenje zapadne tribine zadarskog stadiona Stanovi! Iako je i sam trener Zebić nekoliko puta naglašavao kako su se stručni stožer i igrači već pomirili sa činjenicom kako će sljedeću sezonu svoje domaće utakmice igrati na šibenskom Šubićevcu, danas se dogodio veliki preokret!

Bageri su krenuli s rušenjem zapadne tribine, a sutra se ruši i sjeverna tribina te kućica pokraj nje. Reflektori, za koje je na javnom natječaju licencu dobila tvrtka Daleokovod, također bi se trebali postaviti unutar desetak dana.

Razgovarali samo sa direktorom kluba Novicom Erlićem koji pun optimizma najavljuje kako su jako velike šanse da ove godine gledamo nočne utakmice na Stanovima, počevši sa prvim kolom kada bi na Stanovima trebao gostovati splitski Hajduk.

"Napokon se krenulo s rušenjem tribine. Prikupljena je sva papirologija koja je potrebita te je zaokružen cijeli financijski plan. Natječaj je proveden i sve je dogovoreno. U prva faza radova sastoji se od rušenja cijele zapadne tribine, rušenje dijela sjeverne tribine, te postavljanje reflektora u ovoj godini. Ja se nadam da će se u drugoj trećoj, koja podrazumjeva izgradnju nove zapadne tribine, građevinski radovi biti riješeni tokom 2009. godine."

Prvo rušenje zapadne i dijela sjeverne tribine, pa onda postavljanje reflektora "Iako smo u početku razmšljali da nam reflektori budu treća, posljednja faza radova, to nije moguće radi toga što Udruga Prvoligaša od ove sezone organizira večernje utakmice s početkom u 20.15h. Naš plan bio je prvo rušenje sjeverne i zapadne tribine, pa onda izgradnja cijele zapadne tribine, no, kako je prioritet postavljanje reflektora, to je odgođeno za treću fazu. Reflektori će biti postavljeni, a mi ćemo od HNS-ove komisije zatražiti izvanredno pregledavanje stadiona te ćemo zatražiti da utvrde kako je došlo do značajnih poboljšanja i da pokušamo ne otiči u Šibenik."


"Do 20.7 će biti udovoljeni minimalni kriteriji za licencu"

"Po uvjeravanjima ljudi koji izvršavaju radove, od 18 - 20.7. je posljednji rok do izvršenja radova kada će sve biti spremno za izvanrednu komisiju. Malo je zaštekalo na imovinsko pravnom putu što se tiće zapadne tribine, ali na dobrom smo putu da se i to dogovori s ljudima jer svi su pristali osim jednog gospodina, tako da ja vjerujem da će i on uviditi problem te da će pristati na ovu cijenu koju mu nudi grad jer treba razumjeti da je ovo područje, ova zemlja koja je tu nije građevinska zona nego športsko-rekreativna zona i da se na njoj ništa nemože raditi. Tu bi bio i službeni parking kojeg NK Zadar mora imati kako bi ispunjavali minimalne tehničke uvjete. Znači, kad se taj imovisnko pravni slučaj riješi, nema razloga da se odmah pred kraj prvenstva ne starta sa dodatnim radovima"

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.