Zebić: "Već smo se pomirili sa činjenicom da nećemo igrati na Stanovima"
Piše: Hrvoje Bajlo i Paulo Sarić | Objavljeno 24.6.2008 u 1:00.
ZDNews.hr

Želimir Terkeš, Dragan Župan, Josip Modrić i Naum Batkoski Foto: Hrvoje Bajlo


U dobro raspoloženoj i veseloj atmosferi, nogometaši Zadra započeli su trening s početkom u 18:30h. Među 23 prisutna igrača bilo je i nekoliko prinova iz juniorskog pogona koji će, prema rijećima trenera Zebića - ove godine otići na "kaljenje" u druge klubove. Sve izgledniji je i odlazak prvog strijelca 1.HNL za sezonu 2007/2008 Želimira Terkeša, a nakon odlaska Subašića u Hajduk, za startnu jedinicu bore se Ježina i Vuković dok će Tomislav Rogić još jednom biti prijavljen u službeni popis igrača - kao treći vratar!

Nakon treninga razgovarali smo sa trenerom Zadra Daliborom Zebićem koji nam je ukratko približio plan i program rada NK Zadar za sljedeću sezonu.


Kako ste zadovoljni dosadašnjim tijekom priprema?

"Zasad je sve uobičajeno. Ovaj dio priprema je najteži za igrače. Temperature su ovih dana počele stvarati dodatni pritisak na igrače, ali za sada sve protječe bez problema i u dobroj radnoj atmosferi."

Kakvi su planovi za nastavak priprema?

"U sljedeći ponedjeljak idemo u Sloveniju, uglavnom u trenutačnom kadru. Neki od mlađih igrača će otpasti i otići na posudbe u druge klubove, tako da ćemo na pripreme ići sa kadrom na koji računamo u sljedećoj sezoni. Tijekom tjedna očekujemo nekolicinu novih igrača, prvenstveno na lijevom boku, stoperu i u špici napada. O imenima ne bi radi zakona ponude i potražnje, sve ćete saznati kada dođu i vidimo kakvi su."

Kako planirate nadomjestiti odlazak prvog vratara Subašića?

"Imamo dva vrlo kvalitetna mlada vratara koji zaslužuju svoju šansu. Prošle sezone nisu mogli dobiti pravu priliku na vratima, te će se na ovim pripremama najveća borba za mjesto u momčadi odvijati upravo među njima. U slučaju ozljede jednog od njih, kao treći vratar će biti prijavljen Tumba (Tomislav Rogić op. a) jer ako Dinamo može imati prijavljenog Jozića možemo i mi Tumbu. Trenutno su obojica jednako udaljena od pozicije prvog vratara te je samo na njima da se dokažu i ugrabe svoje mjesto u momčadi. Donedavno su bili i cimeri i veliki su prijatelji te nesumljam da će si biti zdrava konkurencija."

Izgleda da se ipak neće igrati na Stanovima?

"Nažalost izgleda da je tako. U Gradu nisu pokazali previše volje ni brzine za rješavanje ovog problema. Radovi još nisu ni započeli i izgleda da će Zadar ove sezone ostati bez prvoligaškog nogometa. Selimo u Šibenik."

I za kraj pitanje o najboljem strijelcu Prve HNL prošle sezone – Želimiru Terkešu. Ima nekoliko dobrih ponuda, što je s njima?

"Iako Terkeš još uvijek trenira sa nama, realno je očekivati njegov odlazak. Ipak je to čovjek sa 27 godina i vrijeme mu je da ostvari unosan inozemni angažman. Do sad je na poziciju napadača doveden Batur, inače naš bivši junior koji je prošle sezone pokazao odrađenu kvalitetu u Šibeniku i sigurno je da će nam dobro doći. To što je domaći igrač sigurno mu je motiv više da se dokaže. Veliki plus za nas je i ostanak Župana i Tomasova, dakle vezni red nam ostaje nepromijenjen što će nam olakšati posao. Sigurno je da će nam Terkeš i Subašić nedostajati, no imam potpuno povjerenje u ove momke i oni su ih sposobni zamijeniti." - za kraj nam je kazao trener Zadra Dalibor Zebić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.