Andrej Štimac: "Imam dosta ponuda. Uskoro ću odlučiti za koga potpisujem!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.6.2008 u 5:49.
ZDNews.hr

Za koga potpisuje? - Andrej Štimac Foto: Arhiva (Zds)


Nakon uspješne sezone, stanje u KK Zadar nije baš bajno. Daleko od toga. Kako se i očekivalo, Amerikanci Corey Brewer i Shamell Stallworth odmah su napustili redove Zadra. Iz uprave nam kažu kako nije bilo niti pomišljanja o ponudi novih ugovora ovom dvojcu.

Iako je osvojio toliko željenu titulu sa Zadrom, iako mu ugovor traje još godinu dana, Jure Lalić želi što prije otiči iz Zadra. Radije će primati manje novce, ali igrati nego grijati klupu Ace Petrovića.

Slična situacija je i sa Pankracijem Baraćem, a jedina razlika u ova dva 'slučaja' je ta što je Baraću istekao ugovor te je i on, kako nam je i sam u intervjuu kazao blizu izlaznih vrata Zadra. Nije moguće da baš svi odjednom žele otići iz grada u koji po svojoj tradiciji ima najbolje i najbučnije navijače. Zadar je jedini Hrvatski grad koji zdušno živi za košarku.

Situacija sa Andrejem Štimcem također nije jasna. U razgovoru sa Andrejom doznali smo kako ima dosta ponuda, a Zadar i nije prva opcija.

Prvo, kako ste zadovoljni sezonom u Zadru

"Moram priznati da sam jako zadovoljan sa svime što mi se ove sezone desilo u Zadru. Osvojili smo to toliko željeno prvenstvo, bili smo najbolja momčad i mogu reći da sam prvi put u svojoj karijeri osjetio neke emocije prema Zadru i zadarskoj publici. To zdušno navijanje je bilo doslovno spajanje s nama na terenu. Nemožete vjerovati koliko to utječe na igru i koliko su nam ta bodrenja dizala samopouzdanje"

Namjeravate li i u novoj sezoni ostati u Zadru?

"Situacija nije jednostavna. Imam dosta ponuda iz vani te iz nekih hrvatskih klubova. Ja prije svega moram misliti na sebe i svoju obitelj. Sigurno neću čekati deveti mjesec pa da onda, kao što se znalo dešavati, u zadnji tren potpišem ugovor za neki klub. Želim da se taj 'problem' što prije riješi te da potpišem što je moguće prije. Koji će to klub biti, ja u ovom trenutku neznam jer moj 'manager' radi na tom planu" - za kraj nam je kazao Andrej Štimac.

Podsjetimo, Štimac je u sezoni 2007/2008 uz prosječnu minutažu od 23:58 min. imao prosjek od 8 postignutih koševa po utakmici. Šut za 'dva' 65%, šut za 'tri' 37% dok je u slobodnim bacanjima bio najprecizniji, sa postotkom od 69%.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.