Lalić ekskluzivno za Zadarsport: "Definitivno odlazim iz Zadra!"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.6.2008 u 22:03.
ZDNews.hr

Jure Lalić napušta Zadar Foto: Zadarsport (Arhiva)


Mladi centar Zadra Jure Lalić ekskluzivno je za Zadarsport potvrdio kako odlazi iz Zadra. Odlučio je tako nakon ove sezone s kojom nije zadovoljan što se tiče svojih igara. "Što se kluba tiče, sezona je bila dobra. Osvojili smo Prvenstvo, ali ja moram misliti na sebe, ipak imam tek 22 godine. Prvih nekoliko sezona u Zadru moja karijera je uvijek išla za korak naprijed, a na kraju ove sezone igrački sam otišao dva velika koraka unatrag. Premlad sam da si dopustim da trunem na klupi dok mogu negdje drugdje igrati i razvijati se. Predamnom su najbolje košarkaške godine i sigurno ih neću provesti sjedeći na klupi Zadra", rekao je Lalić.

Podsjetimo, mladog centra je prvi zapazio Jure Košta kada je Lalićev tadašnji klub Amfora iz Makarske igrao u Jazinama. Tada mu je bilo 16 godina i imao je ponude Zadra i Splita. Zadar je bio konkretniji i brži i tako je 211 cm visoki centar završio u Jazinama. U prvu ga je momčad, kao 17-godišnjaka, uvrstio tadašnji trener Zadra Danijel Jusup u sezoni 2003/04. Logično, te sezone nije imao previše minuta, ali već je u sljedećoj sezoni u kojoj je Zadar osvojio dvostruku krunu pokazao obrise talentiranog igrača.

Sezona 2005/06 pokazala je kako se Jure može bez problema nositi s protivničkim centrima. Pod vodstvom Vlade Vanjaka dobio je veću minutažu i u završnici sezone imao nekoliko jako dobrih utakmica. U 14 minuta prosječno je ubacivao šest poena uz 2.3 skoka. No, prava prekretnica za Juru bila je sezona 2006/07. Za 22 minute na parketu postizao je prosječno 11.8 poena uz 3.5 skokova, te je po izboru portala kosarka.hr izabran za najveću nadu godine. Međutim, u minuloj sezoni, kao što je i sam rekao, nije napravio očekivani napredak. Za razliku od sezone 2006/07, minutaža mu se sasvim neočekivano smanjila za sedam minuta u prosjeku, te je za 15 minuta na parketu postizao je 6.8 koševa uz 3.2 skoka. Na kraju je u sebi prelomio odluki i odlučio otići, iako ima još jednu sezonu važećeg ugovora sa Zadrom.

"Mogu reći da odlazim pomalo razočaran, ali moram naći klub gdje ću igrati i nastaviti se razvijati. Teško mi je napustiti Zadar, jer sam tu proveo svoje najbolje godine. Vezao sam se za Tornado i za ove predivne ljude koji žive za košarku, ali što se mora, mora se. Teško mi se bilo odlučiti na odlazak jer sam tu proveo jako lijepe trenutke, ali ne bih želio govoriti o imenima. Mislim da će Zadrani i ljudi koji prate košarku znati o kome se konkretno radi", objasnio je Jure razloge svog odlaska iz Zadra.

Ne taji da ima neke dobre ponude, ali prema njegovim riječima, odlazak je neminovan: "Već imam nekoliko dobrih i konkretnih inozemnih ponuda i definitivno odlazim iz Zadra! Žao mi je što je to moralo biti tako, ali život ide dalje. Tornado i Zadar će mi uvijek ostati u lijepoj uspomeni", zaključit će Jure kojemu je ovo bila peta sezona u dresu Zadra.

Odmah smo kontaktirali predsjednika KK Zadar Kristijana Magaša, direktora Giuseppea Giergiu, te trenera Aleksandra Petrovića. "Mislim da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti i to pitanje ako je on već odlučio otići iz kluba. Mi još nismo dobili niti jednu konkretnu ponudu, tako da ne možemo o tome još niti razgovarati. Jure je ugovorno vezan za Zadar još jednu godinu", kratak je bio predsjednik Magaš.

Trener Petrović bio je još kraći: "Ne želim dati komentar o tom slučaju. Vaše je legitimno pravo da to objavite, no ja komentar na to nemam."

"Njegovo je pravo da razmišlja o budućnosti i normalno je da ćemo nastojati naći zajedničko rješenje za njega i za klub. Jure je mlad i talentiran igrač i
meni je žao što se ovo događa. On uistinu ima pravo gledati naprijed i odlučiti se na koji će način nastaviti svoju karijeru",
rekao je Pino Giergia.

S obzirom da se Lalićeva odluka čini definitivnom, teško je vjerovati u mogućnost njegova ostanka. Ostaje samo za vidjeti koja će biti sljedeća destinacija 22-godišnjeg centra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.