Na Vitrenjak stiže svjetska 49er elita
Piše: 057Info | Objavljeno 17.6.2008 u 18:26.
ZDNews.hr

Foto: More


U kolovozu iduće godine JK Uskok biti će domaćin Europskog prvenstva najatraktivnije olimpijske klase u jedrenju -klase 49er. Prvenstvo će se održati u kolovozu iduće godine.

Zanimljivo je da se JK Uskok prvotno kandidirao za organizaciju Svjetskog prvenstva 2012. godine. Međutim, ovo proljeće su ih kontaktirali iz čelne organizacije za 49er s prijedlogom da već sljedeće godine Europsko prvenstvo bude u Zadru.

Izuzetna na m je čast ugostiti takvu klasu. To je otprilike Formula 1 Olimpijskog jedrenja. Pogotovo je to dobra vijest zato što imamo olimpijsku posadu koja je jako dobra u toj klasi, rekao je Robert Sandalić, sportski direktor kluba.

Klub je već imao nekoliko službenih posjeta i inspekcija koje su sve prošle izvrsno, izvijestila je na konferenciji za novinare glasnogovornica Zrinka Grancarić.

- Kad nam iz Svjetske federacije dođu kontrole, provedu tri dana na Morskim orguljama jer nakon dva sata u klubu shvate da je to i da ne treba ništa dodavati u logistici i organizaciji, nadodao je Robert Sandalić.

Da se radi o jako atraktivnom natjecanju, potvrdio je trener Ivan Bulaja. - Stvarno je lijepo vidjeti te brodove i brzine koje postižu. Posada stvarno treba maksimalno savladati brod da bi opće mogla jedriti u njemu jer se svaka i najmanja greška kažnjava prevrtanjem. Na natjecanju će biti jako puno brodova, i često se jedri jako blizu obale tako da će biti zanimljivo gledati regatu svima, pa i onima koji ne znaju puno o jedrenju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.