Barać: "Nisam zadovoljan s minutažom u protekloj sezoni"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 17.6.2008 u 0:04.
ZDNews.hr

Pankracije Barać


Nakon trice koju je zabio FMP-u u petoj utakmici četvrtfinala NLB Lige, za Pankracija Baraća bila je to 'utakmica života'. Postigao je čak 39 koševa močnom FMP-u i tako za svoju momčad izborio dodatne produžetke u kojima je Zadar slavio te osigurao prolaz na Final Four. Od novinskih naslova izdvajamo samo neke: "Čudesni Pankracije Barać", "Briljantni Barać izvukao Zadar iz provalije", a nerijetki su bili i naslovi tipa "Pankracije Barać 'izluđivao obranu Cibone'", "Pankracije Barać umorio pospane 'Vukove'".

No, niti nakon tih briljantnih partija, mladi Pazinjanin nije se previše naigrao, strpljivo je sjedio na klupi i čekao svojih 'pet minuta'. Minutaža koju je Barać dobio ove sezone, u prosjeku je 18 minuta. Zasigurno nedovoljno za ovog talentiranog i prije svega požrtvovnog mladića koji je svojim partijama zaslužio barem nekoliko minuta više igre. Iako se neke igrače forsiralo, on je strpljivo čekao svoju priliku te je u nekoliko navrata vrlo dobro iskoristio. Sada je na izlaznim vratima kluba...

Osvrt na sezonu 07/08

- Mislim da je sve u svemu ipak bila uspješna sezona. Dogurali smo do final four-a NLB Lige, u ULEB Cupu smo
došli do četvrtfinala gdje smo naišli na boljeg protivnika od nas - Pamesu, dok u kupu nismo uspjeli ali smo zato osvojili prvenstvo te mislim da smo odradili uspješnu sezonu.

Jedino čega mi je najviše žao je te utakmice protiv Hemofarma u Final Four-u NLB Lige. Mislim da smo trebali igrati u finalu, ali eto, nismo imali sreće.

Kako si zadovoljan sa svojom minutažom u protekloj sezoni? (prosjek: 18 min/8 koševa)

- Nisam zadovoljan. Sigurno da mi je žao jer sam u određenim trenucima pokazao da sam iza sebe imao odličnih utakmica i sigurno da zaslužujem više. Onda se opet znalo desiti razdoblje kada bi igrao jako malo. Što da kažem o tome, imali smo dosta uspješnu sezonu te smo kao ekipa uspjeli i osvojili to prvenstvo koje smo toliko željeli.

Već si četiri godine u Zadru. Navikao si se na grad i ljude...

- Tu sam nešto više od četiri godine i navikao sam se živjeti u Zadru. Ovdje mi je stvarno lijepo i super! Sa životom u gradu sam definitivno zadovoljan, sad baš u klubu u ove četiri godine i nisam previše zadovoljan. Mislim
da sam mogao dati da mi se davala veča prilika.

Planovi za dalje?

- Stvarno neznam. Imam ponude, više njih. Jedna iz Hrvatke druge iz vani. Ne bih sada govorio o kojim se
klubovima radi jer ako slučajno eventualni transfer propadne onda ostaju repovi, pa bi to volio izbjeći.

Uvjeti eventualnog ostanka u Zadru? Veća minutaža?

Ma dobro mislim teško je sada o tome. Glupo je da ti netko sada garantira 'Igrat ćeš 30 minuta'. Ako zaslužujem igrati onda je to ok. Ja ne očekujem da ako igram loše da me se drži u igri, pa da ekipa pati, daleko od toga. Normalno da je rezultat momčadi uvijek u prvom planu. Ako se tu uklapaš onda se uklapaš, ako ne onda...

U nekoliko ključnih navrata spašavao si svoju momčad...

- Mislim da sam imao stvarno dobrih nekoliko partija. Pokazao sam da mogu. Vidjeli su to i drugi, pa sad imam i drugih ponuda. Upitan je ostanak.

Jedan od Acinih uvjeta ostanka bio je ostanak tebe, Štimca i Gečevskog

- Ne znam. To je na upravi kluba i na treneru da rješavaju momčad. To nije na meni. Na meni je da gledam gdje će meni biti najbolje i što je najboje za mene. Što se tiče kontakata sa klubom, oni postoje i dalje. Krajem sezone, ali i prije kraja sezone to je bilo aktualno. Oni su mi i prije predlagali da produžimo ugovor, sada sam još uvijek u kontaktima s nekim ljudima iz uprave pa ćemo vidjeti. Nigdje mi se ne žuri, u svakom slučaju!

Bili ste najbolja Hrvatska momčad prošle sezone

- Definitivno smo bili najbolji u svim segmentima igre. Mislim da smo to i pokazali kroz sva natjecanja u kojima smo sudjelovali. Zadar je pokazao da je najbolja
Hrvatska momčad ove godine i mislim da nam nitko tko se iti malo razumije u košarku to nemože osporiti. To je realna prosudba!

Mislim da je ove godine, za razliku od prošlih sezona bitnije bilo to što tu nije bio sad neki igrač tipa Carl English koji mora pod svaku cijenu ispucati svojih 20 lopti te da ovisiš isključivo o jednom igraču hoće li ga ići tu utakmicu ili ne. On je bio igrač koji je imao svoja uputstva koja je izvršavao. Morao je šutirati i igra je večinom ovisila o njemu i njegovom raspoloženju.

Mislim da je bolje igrati sa više dobrih pojedinaca koji mogu nešto više učiniti nego imati jednog klasičnog šutera koji nemora uvijek imati svoj dan. Ovako, koga ide, njemu se gura više lopta. Kada više igrača sudjeluje u igri onda je i sama kemija u momčadi bolja i time momčad bolje igra i svi su zadovoljniji.

Pojačanja - problemi?

- Sigurno je da nije lako dovesti pravo pojačanje iako se to čini kao lak posao. Nema baš previše igrača na tržištu tako da stvarno nije lako slagati novu momčad. Ali ja se nebih mješao u to, ipak je to na
upravi kluba da to riješi na najbolji mogući način.

I za kraj, par riječi o navijačima

- Stvarno su nam bili odlična publika i glasna podrška posebno ove sezone. Također su bili s nama Final Four-u i još nekim gostovanjima. Zahvaljujem im se na odličnoj podršci i fenomenalnoj atmosferi u Jazinama. S njima nikad nije bilo problema a uvijek su tu uz nas i to nam puno znači.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.