Aco: "Razgovarao sam sa s predsjednikom Cibone Jelušićem. Još ništa nisam potpisao."
Piše: Jutarnji.hr | Objavljeno 13.6.2008 u 13:35.
ZDNews.hr

Aco Petrović


Dali smo Aci Petroviću nekoliko dana odmora po završetku klupske sezone, ali više od toga - ne može. Ovih će dana i Zadar i Cibona početi sa zatvaranjem konstrukcija za iduću sezonu, koja će odlučiti o nositelju novog trogodišnjeg euroligaškog ugovora, a Aco je u kombinaciji za obje sredine.

- U petak poslijepodne bit ću u Zadru na razgovoru s čelnicima kluba, kao što sam i obećao. U euforiji osvajanja naslova htjeli su me potpisati istu večer, ali trebalo je ‘spustiti loptu na zemlju’, i uzeti malo predaha. Ulazak u Višnjik postavlja potpuno nove kriterije u funkcioniranju kluba, i organizacijske i materijalne - kaže Aco.

Neće skrivati da je tijekom boravka u Zagrebu razgovarao s predsjednikom Cibone Jelušićem.

- Nema razloga za ‘igru skrivača’, Cibona razgovara sa svima koji na košarkaškom tržištu nešto znače... To je bio informativni razgovor, bez ikakvih zaključaka.

Ako je sad bio obavljen informativni razgovor, onda definitivno ‘pada’ priča o tome da su se Cibona i Petrović sve dogovorili još prije kraja sezone.

- Rekao bih da me to konačno amnestira od tih događaja. Naš domaći poraz od Cibone, na koji se nadovezao i poraz od Hemofarma u polufinalu regionalne lige, netko blizak klubu iskoristio je da plasira tu priču. U fazi frustracija priča je pala na plodno tlo, i moj se život u Zadru od tog 25. travnja pretvorio u pakao... Za tu specifičnu sredinu bila je neprobavljiva informacija da je njen trener ‘odavno potpisao’ ugovor s Cibonom, koja je najveća moguća ‘crvena krpa’ za cijeli grad. Sad se valjda sve to definitivno demantira.

Tko zna kud bi sve krenulo da Zadar nekim slučajem nije osvojio titulu...

- Izuzetno sam ponosan na sve što smo u Zadru učinili u proteklih godinu i pol dana. Zaboravlja se da nas je one prethodne sezone 13 sekundi dijelilo od naslova prvaka protiv jedne respektabilne Cibone, i to nakon što sam preuzeo momčad kojoj su bili ‘popucali svi šavovi’. Najlakše je naokolo dijeliti etikete gubitnika.

Pitanje je može li Zadar ponoviti sezonu u kojoj će nadmašiti Cibonu, i ispred nosa joj odnijeti euroligaški ugovor.

- Ovo neću reći kao trener Zadra: Cibona si neće ponovo dozvoliti ovakvu sezonu. Giergia kao sportski direktor dobro zna kakve greške su nam se događale, i kakvim improvizacijama smo se ‘krpali’. Ako ostanem u Zadru ne mogu jamčiti Euroligu bez riješenih financija.

Možda bi bilo najbolje pobjeći u inozemstvo iz ovog sendviča Zadra i Cibone.

- Svi euroligaški klubovi vrlo brzo su riješili pitanje trenera, i to je realnost koju treba prihvatiti. Moj je budući posao vezan uz ove prostore. Ako je jedan Spahija trenutno ‘na čekanju’, jasno je da europsko tržište ne nudi puno. U iduća 2-3 dana očekujem konačni rasplet oko svog statusa - završio je Aco.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.