Ugrinić viceprvak države
Piše: 057info | Objavljeno 10.6.2008 u 13:32.
ZDNews.hr


Na utrci Trofej Učka, u subotu, 7.lipnja, koja je ujedno i Brdsko državno prvenstvo Juraj Ugrinić junior Biciklističkog kluba Puris-Kamen iz Pazina osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju na zahtjevnoj stazi od Kantride do vrha Učke ( 20 km ).

Ukupno je nastupilo 172 natjecatelja od početnika preko kadeta, juniora, seniora do veterana i biciklistkinja a očekivano su prednjačili vozači istarskih klubova. Bila je to prava fešta jer se zna da se na najtežoj utrci vide pravi prvaci. Tako je bilo i ovaj put.

Ugrinić je stazu od 20 kilometara uspona savladao «u bijegu» od ostalih vozača zajedno sa najboljim «brdašem» i prvakom Hrvatske Denijem Baničekom BK Loborika Pula za 46,03 min sa minutom zaostatka za vodećim a ispred klupskog kolege Marina Anđelinija (3.) i Antona Benčića (4.) te Domagoja Šarića iz BK Sokol Vinkovci.

Ostali zadarski predstavnici Danijel Bajlo i Jurica Knežević bili su plasirani na 8. odnosno 10. mjestu.

U najjačoj kategoriji ELITE slavio je istarski vozač Massimo Demarin koji vozi sa slovensi tim Sava, zatim Zvonimir Pokupec BK Loborika i treći Emanuel Kišerlovski BK Loborika.

Kod kadeta pobijedio je Marko Barbir BK Fortica Šibenik ispred Endija Širola BK Puris Pazin treći je bio Matija Dovranić BK Ivanić grad, a četvrti zadarski predstavnik Mateo Marić iz BK Sveti Donat. Bk Puris Kamen najjači klub u hrvatskoj imao je na postolju svog predstavnika i u kategoriji početnika gdje se na trećem mjestu našao Paulo Anđelini koji je stigao iza Petra Perice i Filipa Čengića.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.