Macura: "Trebamo ući agresivno i čvrsto"; Rok: "Za pobjedu trebamo ostaviti srce na parketu"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 6.6.2008 u 0:53.
ZDNews.hr

Jere Macura Foto: Zadarsport (Arhiva)


Za novog prvaka Hrvatske bit će potrebno čak pet utakmica. To bi pred početak finalne serije bila sasvim neočekivana prognoza, jer su mnogi očekivali kako će Zadar finale "riješiti u trokoraku", s lakoćom. Međutim, Splićani su pružili zaista snažan otpor, pogotovo na Gripama, i finalnu seriju produžili do pete utakmice. Nakon četvrte utakmice u Splitu, većina zadarskih navijača bila je zatečena jako lošom predstavom njihovih miljenika. Petrovićevi su igrači odigrali daleko ispod njihove ovosezonske razine, jako daleko od onih igara na koje su navikli razmaženu zadarsku publiku.

Žuti su fanatičnom borbenošću izborili sasvim zasluženu "majstoricu" u kojoj ćemo saznati novog kralja Dalmacije i prvaka Hrvatske. Psihološki pritisak je na Zadranima, a Splićani će pokušati napraviti senzaciju u Jazinama. "Možemo se nadati dok god imamo šanse, iako to možda zvuči kao nemoguća misija", rekao je trener Splita Slobodan Piksi Subotić. Nakon 11 uzastopnih pobjeda Zadra u međusobnim dvobojima, Splićani su pobijedili u dvije od tri posljednje utakmice. No, statistika je za Subotićeve igrače u Jazinama poražavajuća. Naime, Žuti ne znaju za pobjedu u Jazinama od veljače 2004. godine kada su polaganjem Ukića u posljednjoj sekundi osvojili svoj posljednji trofej, Kup Krešimira Ćosića.

Krilni centar Zadra Jere Macura u ovoj finalnoj seriji igra protiv "svojih". Rođeni Splićanin i dijete Gripa će u "majstorici" biti na "pogrešnoj strani". No, ne dvoji da su Splićani bili puno bolji. "Oni su igrali puno bolje i agresivnije i na kraju zasluženo pobijedili. Dopustili smo im previše laganih prodora i ja se nadam da u petak neće biti tako. Mi smo igrali katastrofalno loše", reći će 203 cm visoki Macura o četvrtoj utakmici.

"Peta utakmica je najvažnija, iako je bilo puno važnih ove sezone u kojima smo pali. Trebamo ući kao u prve dvije, agresivno i čvrstvo u obrani. Ako to uspijemo, onda na krilima Tornada možemo i trebamo osvojiti titulu. Sigurno da nam nije bilo lagano, jer je ovo bila jako duga sezona. Odigrali smo 25 utakmica više od Splita i umor dođe na naplatu. No, želimo naslov za kraj. Naslov za Zadar i zadarsku publiku", zaključit će Jere.

Rok Stipčević Bek Zadra Rok Stipčević smatra kako je Split sasvim zasluženo pobijedio u posljednjoj utakmici. "Oni su imali više želje i sasvim su zasluženo pobijedili. Mi nismo zaslužili pobjedu, jer su oni pokazali puno više energije i želje i to je po meni put do naše pobjede u petoj utakmici", reći će Rok.

"Utakmica u petak je ključna. Ako pobijedimo, bit će to jedna od najuspješnijih sezona u posljednjoj dekadi, a ako izgubimo, bit će jedna od najneuspješnijih. Ova utakmica odlučuje o puno stvari. Svi mi igrači, kao i publika, moramo biti kao jedno. Ni kao osoba ni kao sportaš ne želim razmišljati o porazu", kazat će Rok.

"Trebamo utakmicu svesti na što manji broj poena i pokazati želju. U svemu, na basketu u dvorištu i na malom nogometu, do pobjede će doći onaj koji više želi pobjedu. Skok i ničije lopte su samo stvar htijenja, ali mi to moramo pokazati na parketu. Obećavam da ću i ja, kao i svi moji suigrači, ostaviti srce na parketu i vjerujem da će to biti dovoljno za pobjedu. Želja i srce na parketu su put do pobjede", reći će Rok o receptu za pobjedu.

Ne može objasniti čak 20 skokova više Splićana. Žuti su skupili po 10 lopti više u obrani i u napadu. "To je nedopustivo. Ja to ne mogu objasniti, ali kada imaš 20 skokova više, to je 20 napada više, i ako samo pola od toga realiziraš, u velikoj si prednosti. Loše smo zagrađivali, ali cijela ekipa podbacila, ne pojedinci. Nadam se da će Tornado napraviti paklenu atmosferu u kojoj Split neće niti pomisliti na pobjedu", zaključio je Stipčević.

"Majstorica" finala je deveta utakmica ovih dviju momčadi ove sezone. Zadar je oba puta slavio u NLB ligi, kao i u Ligi za prvaka. Po dva su susreta u finalu otišla na svaku stranu, a ukupno sedma pobjeda bi stavila krunu na ovu sezonu za momčad Ace Petrovića. Zadrani su u ulozi favorita, dok će Žuti iz prikrajka vrebati svoju šansu. Hoće li Zadrani opravdati ulogu favorita, ili će Splićani uspjeti u svojoj "nemogućoj misiji", saznat ćemo vrlo brzo. Utakmica počinje u 18 sati uz izravan prijenos na HTV2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.