Macura: "Želimo naslov vratiti kući u Zadar!"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.6.2008 u 21:34.
ZDNews.hr

Jere Macura Foto: Zadarsport (Arhiva)


U srijedu u Splitu Zadrani imaju prvu meč-loptu za naslov prvaka države. Do nje su došli sjajnom igrom i uvjerljivom pobjedom u nedjelju u Jazinama. Time su dali svima na Kalelargi nadu da bi se već u srijedu u Zadru mogla dogoditi proslava prvaka Hrvatske nakon tri godine, ali igrači su puno prizemniji u izjavama.

"Mislim da smo kvalitetniji i bolji, ne samo individualno, nego i kao ekipa. Želimo sve riješiti u Splitu da napokon osvojimo taj naslov, te da ga dovedemo doma u Zadar. Nadam se dobroj igri Zadra i budemo li u srijedu odigrali kao treću utakmicu, vjerujem da neće biti problema", riječi su Jere Macure. Puno su više Petrovićevi igrači pokazali u ovoj finalnoj seriji od Splićana, o čemu dovoljno govore dvije uvjerljive pobjede u Jazinama. Jedna od 24, a druga od 20 poena razlike. Poraz između dviju pobjeda je došao u Splitu, pred prepunim Gripama. Macura naglašava koliko im je važna podrška navijača: "Pomoć Tornada nam je najpotrebnija i vjerujem da neće izostati njihova podrška." Nije zaboravio pohvaliti Splićane: "Split je jak, imaju odlične Ivanova i Perića, ali mi smo individualno jači, možemo parirati Splitu i osvojiti naslov."

Moramo se vratiti na sjajnu nedjeljnu predstavu u Jazinama koja je ušutkala i najveće kritičare. Sjajno je funkcionirao gotovo svaki segment igre Zadrana. Šut je iznosio ukupno vrlo dobrih 56%, a za dvicu je bio sjajnih 68%. Petrovićevi su igrači podijelili čak 18 asistencija, osvojili 14, a izgubili samo 9 lopti. Najbolji dokaz dominacije Zadrana bila je ukupna valorizacija koja je iznosila 116 naprama 68. I na parketu je to izgledalo vrlo dojmljivo sa zadarske strane, s puno oduzetih lopti i laganih poena. Međutim, nervoza se ogledala u čak 9 promašenih slobodnih bacanja, što u tijesnim finalnim utakmicama često zna biti presudno.

Najbolja vijest za Petrovića je to što se nakon nekoliko lošijih utakmica vratio Brewer, i to u velikom stilu. S 25 poena i 9 asistencija bio je pokretač svih zadarskih akcija. Uzalud je Subotić pokušavao s Batinom i Sumićem, jer je Brewer igrao maestralno.

Jure LalićMacurin kolega pod obručima Jure Lalić se također nada slavlju s Tornadom nakon utakmice, ali svjestan je da će to biti teška utakmica: "Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Naravno, nadamo se pobjedi i ničemu više. Želimo što Prvenstvo što prije okončati, naravno, pobjedom. Želimo u Zadar donijeti pehar kojeg zaslužujemo. Split ima nekoliko kvalitetnih igrača, ali mi smo ove sezone bili najbolja ekipa i želimo titulu kao potvrdu toga. Dobrom obranom ih možemo zaustaviti i ja se nadam na kraju slaviti s Tornadom." Ni on nije štedio pohvale za navijače: "Želimo da i naši navijači budu tamo, jer nam je njihova pomoć najpotrebnija i uz njihovu podršku igramo pod dodatnim gasom."

Zasigurno ćemo ponovno biti svjedoci jednom spektaklu. Žuti su izbacivanjem Cibone vratili košarku u grad pod Marjanom. Neviđena jagma za ulaznicama se nastavila i u finalu, pa su tako sve karte za četvrti finalni susret već odavno rasprodane. "Dragocjeni papirić" jedna je od glavnih tema svih splitskih "ćakula" ovih dana. Njihovi će ljubimci pokušati napraviti još jedan pothvat i pobjedu nad Zadrom, ali teško je za vjerovati da još jednom mogu srušiti odlučne igrače Ace Petrovića koji u Split idu po prvi ovosezonski trofej.

Iako Splićani najavljuju iznenađenje, u boljem psihičkom stanju je ipak Zadar nakon dvije uvjerljive pobjede u Jazinama i jednim tijesnim porazom na Gripama. Uz to, Žuti su tek u drugom finalnom dvoboju prekinuli niz od 11 uzastopnih poraza. Ima li "u svići još ulja" i mogu li Splićani pobijediti još jednom i odvesti ovu seriju u odlučujuću petu utakmicu, saznat ćemo u srijedu nešto prije 22 sata. Utakmica počinje u 20:05 uz izravan prijenos na HTV2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.