Juby: "Publika je zaslužila titulu"
Piše: Matej Lordanić i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 31.5.2008 u 23:42.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: Zadarsport (Arhiva)


Zadar nije uspio ostvariti željeno i nakon dvije finalne utakmice imati upisane dvije pobjede. Vrlo dobrom igrom u Splitu Subotićevi su igrači slavili 81:77 i tako osigurali bar još jednom punu dvoranu na Gripama. Splićani su tako prekinuli 11 utakmica dug post protiv Zadrana. Poražavajuće je izgledala statistika za Splićane; od 1. lipnja 2006. godine u svim su međusobnim utakmicama slavili Zadrani.

No, krilni centar Zadra Jere Macura je rekao "Nadam se da ćemo već u nedjelju započeti novi niz". Zadranima je prijeko potrebna pobjeda u nedjelju, jer bi eventualnim porazom uvelike kompromitirali svoje šanse. Imali bi "mač pobjede nad glavom" u četvrtoj utakmici, dok Splićani treću finalnu utakmicu igraju rasterećeno, jer znaju da nemaju što izgubiti. Nakon debakla u prvoj utakmici uspjeli su se vratiti u život u uzvratu, ali ponajbolji igrač Zadra ove sezone, Juby Johnson je u potpunosti koncentriran na Splićane i dvoboj u nedjelju: "U potpunosti sam koncentriran na utakmicu. Tako i mora biti, jer svaku utakmicu igram kao da je posljednja." Upravo je Johnson bio najefikasniji igrač utakmice u Splitu s 21 poenom. "Želim da svaku utakmicu igramo kao da smo u rezultatskom zaostatku, s maksimalnom angažiranošću. Trebali smo pobijediti u četvrtak, ali sada u nedjelju nemamo izbora, jednostavno moramo", rezolutno će Juby.

"Ne zanima me osobna statistika, zanima me samo pobjeda i ništa više. Mnogi ljudi gledaju statistiku, ali nije u tome bit. Moramo igrati kao momčad i pobijediti kao momčad, ne kao pojedinci", kazao je Johnson. "Navijači nam daju energiju. Ovo je bila vrlo duga sezona i što je jača njihova podrška, to mi bolje igramo. Uvijek nam treba njihova potpora, jer kada iz publike čujem povike ohrabrenja to mi daje dodatni impuls", reći će zadarski Amerikanac. "Želimo vratiti naslov prvaka u Zadar jer tu pripada. Osvojili smo ga prije tri godine i nedostaje nam. Uostalom, publika ga je zaslužila", zaključio je Juby.

Subotićevi su igrači odigrali dvije dijametralno suprotne utakmice. Očajno su odigrali u Zadru, ali vrlo su se brzo sabrali i pobijedili u Splitu. Zadrani su priželjkivali pobjedu na Gripama, ali i dalje imaju prednost domaćeg parketa i stvari u svojim rukama. S obzirom na prikazano ove sezone, osvajanje naslova za momčad iz grada pod Marjanom bi predstavljala veliko iznenađenje, i ako Zadrani budu pravi, put do titule će samo biti produžen za jedan korak.

Splićani nisu dugo slavili u Jazinama, a uz to su i međusobni omjeri i kvaliteta na strani Zadrana. Petrović je spominjao doping-kontrolu koja je poremetila njegove tamnopute igrače, ali u ovoj brzopoteznoj finalnoj seriji nema puno vremena za razmišljanje o onome što je bilo. Zadrani su većini slučajeva na domaćem parketu favoriti, ali Subotićevi su igrači borbenošću svladavali objektivno bolje momčadi od sebe ove sezone. Sve oči su sada uprerene u Jazine gdje će se u nedjelju od 20 sati (HTV 2) voditi bitka za novu najbolju momčad u Dalmaciji i Hrvatskoj. Tko uzme pobjedu u ovoj utakmici, bit će u nemaloj prednosti pred četvrtu finalnu utakmicu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.